Vegánstvo

Príspevok v téme: Vegánstvo
Esterka001

Chcela by som sa opýtať na váš názor ohľadom vegánstva. Už asi 2 roky som vegetariánka a dokážem skvele fungovať, vlastne si ani nepamätám kedy som bola naposledy chorá. Teraz by som chcela vyskúšať vegánstvo, no moji rodičia majú obavy, ktoré by som chcela vyvrátiť. Mám 15 rokov a preto sa boja. Viem že to zahrňa nejaké obmädzenia ale nepokladám to za nič strašné. Vopred dakujem za Vaše názory.

agartio

veganstvo je pre duchovne vyspelejsich ludi, a bezduchy vegan dopadne zle.

ale aj pomyleny vegan dopadne zle, taky co jedava soju, vsetko si vari a na surove ovocie zabuda, a nenamaca/nefermentuje obiloviny, strukoviny ci orechy, a tie su potom uplne bez pouzitelnych mineralov.
Veganstvo je dost rizikove, ked sa nerobi spravne.

ladylu

to je typicke,dohadovacky medzi veganmi a masozravcami...ja som vegan a nieco tak uzasne som este nezazila,ten prival energie,vnimavost,zmysel pre humor sa mi vyrazne osviezil,netrpim negativnymi pocitmi,na vedomie beriem veci skutocne podstatne a ostatne ide mimo mna..vsetky ostatne reci su len na vymyvanie mozgu,aby zarobili peniaze,najskor na samotnom biznise s "jedlom" a nasledne farmaceuticky priemysel moze byt vysmiaty...kto by uz len odporucal niekomu vegansku stravu,ked sameho moze pripravit o chleba?...odpoved je v prirode,jedine v nej...veganstvo nie je len o jedle,je to celozivotna filozofia,ktora zo mna robi stastneho cloveka,nesebecky si odorpiem,ci uz parfem alebo farbu na vlasy,kozene topanky a podobne zbytocnosti a mam z toho radost.co das, to dostanes

karamel

Esterka, ja som vegetarianka viac ako 20 rokov, z toho asi 15 cisto veganka. Bolo to najlepsie rozhodnutie v mojom zivote, aj ked ja som sa pre to rozhodla z etickych dovodov, ale ma to naozaj vela benefitov, a to najma zdravotnych. Treba si nastudovat zlozenie potravin, o com su tuky, cukry, bielkoviny, vitaminy, mineraly atd, vyvazenosti a pestrosti stravy treba hlavne zo zaciatku venovat vela casu. Ale stoji to za to! V sucasnosti najdes vela clankov, aj lekarskych a odbornych (hlavne v anglictine), ako aj cisto veganskych foodblogov. Treba sa do toho poriadne "zazrat" :-D

GoFruit

Ale kikussik co sa certis. Ved jeffito tliacha blbosti. Pokial viem kravy sa nepasu na zelenine. A vegani travu nejedia. Takze cely ten obrazok je sprostost.