Elektrostimulácia

Prístroj Phyaction je schopný aplikovať všetky v súčasnej dobe dostupné formy elektroterapie. Je využívaný najmä pre účinok analgetický, na zlepšenie prekrvenia tkanív, posilnenie svalstva.

Charakteristika:

Prístroj Phyaction je schopný aplikovať všetky v súčasnej dobe dostupné formy elektroterapie. Je využívaný najmä pre účinok analgetický, na zlepšenie prekrvenia tkanív, posilnenie svalstva. Predpisuje ho lekár, dĺžka aplikácie je 3-20 minút v závislosti na druhu elektrického prúdu a typu ochorenia. Je to liečba stredno-frekvenčným prúdom (4000-5000 Hz). Aplikuje sa priložením vákuových elektród priamo na kožný povrch. Odporúčaná dĺžka procedúry 15-20 minút.

Princíp:

Phyaction pracuje na princípe využitia rôznych druhov prúdov s hĺbkovým efektom. Strednofrekvenčný prúd má efekt na zmiernenie bolestí a normalizáciu vegetatívnej rovnováhy . Využíva sa pri liečbe degeneratívneho ochorenia kĺbov, poruchách periférnej cirkulácie, myalgii, neuralgii, kontraktúry pri znehybnení a hypertónii. Nízkofrekvenčný prúd má efekt pri snahe zlepšiť cirkuláciu a zmenšenie bolesti. Využíva sa pri liečbe akútnej , chronickej a a pooperačnej bolesti, edémoch, hematómoch, obmedzenom pohybe, hysterickej paralýze.

Indikácie:

Phyaction je vhodný pri posttraumatických stavoch, degeneratívnych ochoreniach kĺbov, neuralgii, kontraktúrach pri znehybnení, hyertónii a myogelóze, poruchách periférnej cirkulácie, myalgii.

Kontraindikácie:

Prístroj Phyaction sa neodporúča používať pri kardiostimulátore, nádorových ochoreniach, poruchy citlivosti, pri kovových implantátoch v prúdovej dráhe, v tehotenstve, ekzémoch, pri krvácavých stavoch.