Kúpele Trenčianske Teplice

Tieto kúpele sa špecializujú na dermatologické ochorenia, nervové ochorenia, ochorenia obličiek, močových ciest..
- choroby pohybového aparátu - nervové choroby - dermatologické ochorenia - onkologické choroby - choroby tráviaceho ústrojenstva - ženské choroby - choroby z poruchy látkovej výmeny a žľiaz z vnútorným vylučovaním - balneoterapia, limoplast, rašelinový obklad, minerálne fango, Tomesa - možnosť ubytovania (Hotel PAX, Krym a Slovakia)

Známe protireumatické kúpele patria medzi najstaršie a najvyhľadávanejšie kúpele na Slovensku a to aj vďaka okolitému prostrediu Strážovských vrchov na západnom Slovensku. Prostredie , podmienky a kvalita služieb sa zaslúžili o názov „perla Karpát“.

Prvý zapis o teplých prameňoch je z roku 1247. V období trinásteho až šestnásteho storočia patrili Trenčianske Teplice aj pramene panovníkom trenčianskeho hradu. Aj keď sa predpokladá že pramene museli poznať už aj lovecké národy kvádov aj rímske légie v 2.storočí. Najväčšiu zásluhu na rozvoji kúpeľov Trenčianske Teplice mala rodina llésházyovcov, ktorej patrili 241 rokov. V tom čase boli kúpele jednými z najvýznamnejších v Rakúsko - Uhorsku.

Kúpeľná liečba v kúpeľoch Trenčianske Teplice u neurologických ochorení zahrňuje prakticky všetky neurologické ochorenia s výnimkou epilepsie a záchvatových stavov. Taktiež sa kúpele zameriavajú na liečbu po úrazoch a operáciách pohybového aparátu. Naliečbu kúpele predovšetkým využívajú prírodnú, minerálnu, termálnu a sírnu liečivú vodu. V súčasnosti okrem liečivej vody je využívaná široká paleta metód z oblasti liečebnej rehabilitácie a fyziatrie (Peloidoterapia, Minerálne fango, rašelinový zábal a.i. ).

Kúpele ponúkajú ohurujúce množstvo rôznych druhov pobytov: Aktívny oddych, Antistresový pobyt, City Break, Hotelové ubytovanie, Kúpeľný liečebný pobyt, Liečebno-preventívny pobyt, Ozdravovací pobyt, Pobyt proti bolesti chrbtice, Regeneračný pobyt, Relaxačný pobyt, Seniorský pobyt, Silvestrovský pobyt, Skrášľovací pobyt, Vianoce a Silvester, Víkendový pobyt, Wellness pobyt

Kupele Trenčianske Teplice ponúkajú návštevníkom aj kultúrne vužitie. K najvýznamnejším kultúrnym podujatiam roka patrí festival komornej hudby s medzinárodnou účasťou HUDOBNÉ LETO a Medzinárodný festival hraných a dokumentárnych filmov ARTFILM. Neďaleké malebné mesto Trenčín a jeho okolie je dôležitým turistickým miestom vďaka množstvu historických pamiatok, hradov, zámkov, múzeí, kín, športových a rekreačných centier.


Web: Trenčianske Teplice