Kúpele na Zdravie.sk

Aj keď je Slovensko, čo sa rozlohy týka, neveľké, dostalo nadelené rôznorodé „bohatstvo“ skoncentrované na tomto malom území. Okrem zelených lesov, striedajúcich sa s trávnatými údoliami, a majestátnych končiarov hôr, či neobyčajných architektonických pamiatok tu máme aj liečivé termálne pramene.

Aj keď je Slovensko, čo sa rozlohy týka, neveľké, dostalo nadelené rôznorodé „bohatstvo“ skoncentrované na tomto malom území. Okrem zelených lesov, striedajúcich sa s trávnatými údoliami, a majestátnych končiarov hôr, či neobyčajných architektonických pamiatok tu máme aj liečivé termálne pramene. Vďaka nim vznikli na Slovensku viaceré, dnes už medzinárodne známe, kúpele ako Piešťany, Dudince, či Trenčianske, Turčianske a Rajecké Teplice.

Okrem klasických kúpeľov sú u nás vybudované aj rekreačno-relaxačné areály pri termálnej vode. Nájdeme ich po celej krajine, avšak najviac z nich je na juhu, pri Dunaji a na Považí.

V poslednom čase na Slovensku vyrástli aj čoraz viac obľúbené aquaparky s mnohými atrakciami, ktoré spĺňajú i náročné požiadavky zahraničných návštevníkov.

Okrem blahodarných účinkov liečivej vody a relaxu, spojeného s pobytom v kúpeľoch, sú zaujímavé aj výlety po okolí, zamerané na spoznávanie historicko-kultúrnych pamiatok a prírody.

Na Zdravie.sk môžte nájsť prehľad kúpelných miest, procedúr a indikácií.