Partneri
ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
Internet.sk ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Toskánske šampiňóny

Rozpis na 4 - 6 porcií

  • 1 nadrobno pokrájaná cibuľa
  • 1 posekaný strúčik cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 6 šťavnatých paradajok pokrájaných na mesiačiky
  • 1 červená paprika (kápia) pokrájaná na malé kocky
  • 4 šálky šampiňónov pokrájaných na plátky
  • 1 polievková lyžica nadrobno posekanej petržlenovej vňate
  • 1 polievková lyžica nadrobno posekanej bazalky
  • čerstvo zomleté čierne korenie
  • morská soľ

Postup

Olej zohrejeme v panvici, pridáme cibuľu, huby a papriku, 5 minút opekáme.

Potom pridáme cesnak a paradajky, premiešame a dusíme asi 5 minút.

Odstavíme, vmiešame petržlen, bazalku, posolíme a pridáme štipku čierneho korenia.

Potrebné nástroje/náradie

  • panvica
  • nôž a doska na krájanie

Čas prípravy: 20 minút

Poznámka kuchára

Podávajte teplé s cestovinami a strúhaným syrom, alebo vychladnuté ako nátierku na opečený chlieb.

Namiesto petržlenu môžete použiť bazalku.

Pokiaľ sú šampiňóny malé, môžete ich umyté použiť celé.

Poznámka lekára

Môžete podávať s hriankami z celozrnného chleba alebo – výnimočne – aj k opekaným zemiakom. Vynikajúce a nízkokalorické! Však aj pre takéto jedlá nie je v tom Taliansku toľko tučných ľudí.

Pre portál zdravie.sk vypracoval a poskytol MUDr. Igor Bukovský, PhD.
Ambulancia klinickej výživy, august 2009

Klik-Klinik

Máte zdravotný problém?

Konzultujte ho so skutočnými odborníkmi

1. internetová klinika Klik-Klinik

Chcem konzultovať

Textová Inzercia

Silvestrovské MEGA pobyty v Dudinciach

Užite si posledné dni v roku 2016 v hoteli HVIEZDA***

Len jeden klik ku zdraviu

Vždy individuálny prístup k liečbe chorôb vášho tela. Fyzioterapia, rehabilitácia, vnútorné lekárstvo, rodinný lekár.

Získajte svoj červený hrnček

Pozrite si našu ponuku a do piatich dní ho máte doma.

Prihlás sa k odberu noviniek a zaujímavých článkov

Toskánske šampiňóny - ZDRAVIE.sk