Partneri
ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
Internet.sk ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Konzervované potraviny spôsobujú depresie, tvrdia vedci

BRATISLAVA 2. novembra (CME.sk z WEBNOVIN) - Častá konzumácia konzervovaných potravín zvyšuje riziko depresií. Tvrdia to britskí vedci z University College London. Odborníci porovnali údaje o stravovacích návykoch 3500 štátnych zamestnancov so záznamami o depresiách a zistili, že existuje priama súvislosť medzi zložením stravy a touto psychickou poruchou. Respondentom, ktorí konzumovali najviac nespracovaných potravín ako napríklad zelenina, ovocie alebo ryby, hrozilo o 26 percent nižšie riziko depresie než tým, čo jedli najmenej nespracovaných potravín. Naopak ľudia, ktorých strava pozostávala prevažne z konzervovaných potravín, mali o 58 percent vyššie riziko depresie než tí, ktorí takéto potraviny jedli len príležitostne. Experti síce zatiaľ nevedia akým spôsobom jedlo ovplyvňuje vznik depresie, predpokladajú však, že existuje súvislosť medzi stravou a zápalovými procesmi, podobne ako pri srdcovocievnych ochoreniach. Informácie zverejnil spravodajský portál news.bbc.co.uk. SITA
Klik-Klinik

Máte zdravotný problém?

Konzultujte ho so skutočnými odborníkmi

1. internetová klinika Klik-Klinik

Chcem konzultovať

Textová Inzercia

Zľavnené pobyty v Bardejovských kúpeľoch

Využite zľavy v mesiacoch január – marec na liečebné a relaxačné pobyty až do výšky 25%.

Prihlás sa k odberu noviniek a zaujímavých článkov

Konzervované potraviny spôsobujú depresie, tvrdia vedci - ZDRAVIE.sk