7 otázok o mužskej masturbácii

Ženy masturbujú rovnako ako muži. Napriek tomu je táto činnosť stále považovaná za domény pánskej časti spoločnosti a často v ich partnerkách vyvoláva mnohé otázky. Tu sú odpovede na niektoré z nich.

Masturbácia Zdroj foto: Shutterstock.com

Prečo teda muži masturbujú? - Dôvod je rovnaký ako u žien - majú pri masturbácii príjemné pocity.

Robia to iba, keď nemajú partnerku alebo aj vtedy, keď ju majú?

Muži aj ženy masturbujú od detstva. Robia to preto, lebo pri masturbácii majú príjemné pocity. Počas puberty sa s ňou už spájajú aj erotické predstavy, vďaka čomu sa stáva častejšou a najintenzívnejšou. Dôvod je jasný – libido a schopnosť dosiahnuť erekciu sú vysoké, ale mentálne ešte nedozrel čas na prvý pohlavný styk. Nemáme presné štatistiky, ale podľa našich poznatkov väčšina mužov masturbuje aj počas partnerského vzťahu.

Dôvodom môže byť dlhšia odlúčenosť, rozdiel v sexuálnej apetencii – chuti na sex u partnerov, prípadne preferencia autoerotických praktík pred párovým sexom. Niektorí muži masturbujú iba počas menštruácie partnerky. Dôvod je stále ten istý. Príjemné pocity vtedy, keď mám na to chuť, bez ohľadu na to, či partnerka je alebo nie je k dispozícii.


Prečítajte si aj tento článok:

6 krokov ako mať zdravý a funkčný penis

Má sa žena obávať ak jej partner veľa masturbuje? Je to naozaj znak toho, že mu žena nestačí?

V prvom rade je problém zadefinovať, čo je to „veľa masturbovať“. Myslíme si, že na to nikdy nebudú mať muži a ženy rovnaký názor. V druhom rade, ako žena príde na to, že muž veľa masturbuje? Vidí ho? Ťažko, 99% mužov masturbovanie pred partnerkou tají. Je to vtedy, keď odmieta partnerský sex? Väčšinou nie, masturbácia býva až následkom partnerských problémov. Môže to byť znakom toho, že mu žena nestačí. Ale môže to znamenať aj to, že dáva voľnosť svojim erotickým predstavám, a preto, že je zodpovedný a má partnerku rád, realizuje tieto predstavy masturbáciou a nie mimopartnerským stykom.

Mal by si na to nájsť nejaké svoje intímne miesto?

Jednoznačne. A v drvivej väčšine prípadov si ho aj nájde.

Čo v prípade, že ho žena prichytí?

Závisí na tom, o aký vzťah ide. Ak je vzťah naozaj otvorený a partneri sa nemajú problém o všetkom porozprávať, môže sa ho spýtať, čo to robí, prípadne sa k nemu pridať. Odporúča sa však tváriť sa, že si nevšimla, o čo išlo. Partnerka si uvedomí, že muž masturboval, a že mu bude asi nepríjemné o tom rozprávať. Partner si zasa uvedomí, že bol prichytený pri masturbácii a druhýkrát si dá väčší pozor, aby sa tejto nepríjemnej situácii vyhol.

Je lepšie ak muž pred partnerkou masturbáciu tají alebo naopak?

Otázka znie: Ako sa bude žena tváriť, keď jej muž bude hlásiť, že práve domasturboval? Asi zvláštne. Ak nejde o spoločnú, prípadne vzájomnú masturbáciu oboch partnerov, nemá zmysel, aby sa muž s masturbáciou partnerke zveroval.

Je masturbácia zdravá a ako často?

Musíme zdôrazniť, že masturbácia nie je škodlivá. Ten, kto masturbuje, nepôjde do pekla, neodpadne mu penis ani nevyschne miecha, ako sa ešte aj dnes strašia chlapci v puberte. Masturbácia je zdravá vtedy, keď sa jej frekvencia nepreháňa, teda keď muž nemasturbuje 10 a viackrát za deň.

Masturbáciou sa z tela vylučuje sekrét mužských pohlavných žliaz. Keď má muž dlhšiu pohlavnú abstinenciu a nemasturbuje, tento sekrét v žľazách, napríklad v prostate stagnuje, zahusťuje sa a môže upchávať vývody žliazok a spôsobiť opuch prostaty. Mužom s chronickým zápalom prostaty vyslovene odporúčame, aby vtedy, keď nemajú stabilnú partnerku, masturbovali aspoň raz za týždeň. Okrem toho, masturbácia je najlepším spôsobom, ako zo seba dostať sexuálnu energiu a nedopustiť sa pritom nevery, alebo nenakaziť sa pohlavne prenosným ochorením.

Ako často v priemere muži masturbujú?

Je to veľmi individuálne. Od mužov, ktorí nemasturbovali ani raz v živote a nevedia masturbovať, až po mužov, ktorí masturbujú pravidelne niekoľkokrát za deň.


Prečítajte si aj tento článok:

6 krokov ako mať zdravý a funkčný penis

Filip TT

V úvode článku sa píše, že to majú byť odpovede na ženské otázky o mužskej masturbácii. Najčastejšia ženská otázka tu na Zdraví však je: Prečo pozerá porno a masturbuje pri tom, keď môže mať sex so mnou?
Napr:
www.zdravie.sk

Culak Valerian

Svedectvo uzdravenia z masturbacie a homosexuality mi duchovnu pomoc
poskytla Linka Valentin a OZ Rieky.Gmail.Valerian.Culak@Gmail.com