Alkohol a sex

Pred milovaním fľaša vína na náladu, niekoľko koktejlov v bare a divoká noc s neznámou alebo pár frťanov na guráž? Ak zvyknete spájať alkohol so svojim sexuálnym životom, nerobíte úplne dobre...

Pár s vínom Zdroj: Shutterstock.com

Alkohol vplýva na sexuálny život viacerými spôsobmi. Dlhodobé a pravidelné užívanie alkoholu má negatívny účinok na plodnosť a potenciu, nehovoriac o zničujúcom vplyve na partnerský vzťah. Výskyt sexuálnych porúch u alkoholikov sa udáva od 8 do 63 %.

Aké sú účinky alkoholu?

  • Alkohol priamo poškodzuje tvorbu testosterónu v semenníkoch.

  • Alkohol vyvoláva poškodenie pečene, čo má tiež za následok hormonálne zmeny v organizme.

  • Tieto zmeny potom priamo zhoršujú kvalitu a počet spermií.

  • Na zhoršovaní potencie sa okrem hormonálnych zmien podieľa aj poškodenie centrálneho a periférneho nervového systému a vznik ďalších chronických ochorení, ktoré alkohol buď vyvoláva, alebo zhoršuje ich priebeh.

  • Aj jednorázové nadmerné požitie alkoholu prakticky úplne potláča schopnosť dosiahnuť erekciu. Dôvodom je výrazný tlmivý vplyv alkoholu na centrálny nervový systém a rozšírenie periférnych ciev.


Čítajte viac:


Alkohol ako afrodiziakum?

V malom množstve pôsobí ako afrodiziakum – povzbudzuje sexuálnu túžbu, odbúrava stres a rúca sociálne a komunikačné zábrany. Väčšina mužov s predčasnou ejakuláciou pozoruje, že po užití alkoholu sa ejakulácia oddiali. Vzhľadom na riziká, spojené s opakovaným užívaním alkoholu a nemožnosti stanovenia primeranej „terapeutickej“ dávky sa však takáto „liečba“ v žiadnom prípade neodporúča.

human

Mám 63 rokov, denne vypijem 2-3 litre vína alebo 12 pív. Sexujem každý deň a erekcia mi zaváha tak raz za mesiac. Ak nesexujem, masturbujem trikrát denne. Toto naozaj nie je vtip ale realita. Som generácia nadržaných chlapov, čo vždy museli o to potešenie bojovať. Je to o psychike a o žene, s ktorou ste.

Makiavelli

Prihadzujem podrobny clanok o vplyve alkoholu na erekciu.. Cievy v penise sa zanasaju skorsie a krv nimi preteka menej alebo vobec... Podrobne tu - -odkaz odstránený-