Multi-tabs<sup>®</sup> Perinatal

Multi-tabs® Perinatal vyrába dánsky výrobca Ferrosan s takmer 100 ročnou tradíciou v oblasti farmácie, ktorý nerobí kompromisy v kvalite. Za využitia moderných technológií a trendov vo vývoji, produkuje TOP kvalitu v oblasti Škandinávie a Európy.

Multi-tabs® Perinatal vyrába dánsky výrobca Ferrosan s takmer 100 ročnou tradíciou v oblasti farmácie, ktorý nerobí kompromisy v kvalite. Za využitia moderných technológií a trendov vo vývoji, produkuje TOP kvalitu v oblasti Škandinávie a Európy.

Multi-tabs® Perinatal je viac ako len bežný multivitamín pre nastávajúce a dojčiace mamičky.

  • Priaznivo ovplyvňuje trávenie a črevný metabolizmus
  • Podporuje zdravý vývoj nenarodeného dieťaťa
  • Zvyšuje prirodzenú imunitu organizmu

Je špeciálne postavený pre ženy, ktoré plánujú tehotenstvo, tehotné ženy a dojčiace mamičky. Predáva sa len v lekárňach pod odborným dohľadom a s odporučením vášho lekárnika.

Výhody a dôležité informácie pre spotrebiteľa

  • 3 v 1 – jedinečná kombinácia vitamínov + minerálov + probiotickej kultúry Lactobacillus Rhamnossus GG (LGG®)
  • Neobsahuje lepok, konzervačné látky a laktózu
  • Stačí len 1 tableta denne na pokrytie všetkých vitamínov a minerálov dôležitých pre zdravie mamičky, rast a vývoj dieťaťa
  • Probiotická kultúra LGG® zlepšuje trávenie a zažívanie
  • Synergický účinok všetkých obsiahnutých látok - probiotiká ovplyvňujú vstrebávanie niektorých vitamínov a minerálov
  • Vynikajúca cena v porovnaní s nákupom probiotika a multivitamínového produktu

Plánovanie materstva a tehotenstvo je obdobie, ktoré si chce každá budúca mamina vychutnať v čo najväčšej pohode. Zároveň chce mať istotu, že poskytuje dieťatku to najlepšie**.** Multi-tabs® Perinatal je prvá tableta, ktorou raz denne užijete kompletnú dávku vitamínov a minerálov v kombinácii so živou probiotickou kultúrou Lactobacillus Rhamnosus GG (LGG). Živá probiotická kultúra LGG zvyšuje prirodzenú imunitu organizmu, udržiava zdravú črevnú flóru, zmierňuje zápchu, nafukovanie a poruchy trávenia sprevádzajúce tehotenstvo a čo je veľmi dôležité, pomáha udržiavať zdravú vaginálnu flóru, čím znižuje riziko vaginálnych infekcií a predčasného pôrodu. Početné štúdie potvrdili zníženie výskytu alergií, predovšetkým atopického ekzému u dieťatka. Multi-tabs® Perinatal je pre dostatočné množstvo kyseliny listovej vhodné užívať 3 mesiace pred plánovaním tehotenstva, ako prevenciu ráštepových vrodených vývojových chýb plodu. Navyše neobsahuje konzervačné látky, farbivá, lepok ani laktózu a je vhodný aj pre diabetičky. Primeraným obsahom vitamínov, minerálov a stopových prvkov ako sú selén, zinok, železo, horčík, zabezpečuje zdravý vývoj dieťatka a spojením so živou probiotickou kultúrou pomáha udržiavať zdravie tehotnej a dojčiacej maminy.

Probiotiká ovplyvňujú imunitu a trávenie

Črevná sliznica je prirodzeným domovom veľkého spoločenstva baktérií. Probiotiká sú živé mikroorganizmy, ktoré majú priaznivé zdravotné účinky, ovplyvňujú trávenie, udržujú zdravú črevnú flóru a sú používané ako pomoc pri črevných ťažkostiach. Približne 80% buniek imunitného systému sa nachádza v tráviacej sústave, preto sú zložky stravy a probiotiká tak dôležité na modeláciu a posilnenie imunitného systému. Probiotická kultúra Lactobacillus Rhamnossus GG (LGG®) je prirodzenou súčasťou črevnej flóry s dokázaným účinkom na imunitný systém. LGG® taktiež zlepšuje vstrebávanie a účinnosť niektorých vitamínov a minerálov. LGG® je najbezpečnejší a najviac dokumentovaný probiotický kmeň, čo je potvrdené množstvom klinických štúdií. Preukazuje pri testoch in vitro dobrú priľnavosť na ľudské črevá. Táto baktéria sa odporúča na vyváženie črevnej mikroflóry pre jej schopnosť bojovať proti niektorým enteropatogénnym látkam. Baktérie zlepšujú trávenie, absorpciu prijatej potravy a vyprázdňovanie čriev.

Zápcha, nepríjemné nafukovanie, plynatosť, pocit plnosti, hnačka môže byť prejavom nevhodnej stravy, nesprávnej funkcie tráviaceho ústrojenstva alebo aj nevyváženým stavom baktérií v črevách. Aby sme zabránili premnoženiu škodlivých baktérií, kvasiniek a plesní, je potrebné konzumovať telu prospešné baktérie – probiotiká. Probiotiká alebo aj „priateľské“ baktérie obnovujú prirodzené črevné prostredie, čím nám zabezpečujú správne trávenie. Pri dnešnom spôsobe stravovania je veľmi náročné zabezpečiť v bežnej strave dostatočné množstvo probiotík, ktoré by im zaručilo dobré trávenie. Aby sme mali 100% istotu, že naše črevá dostanú to čo potrebujú, môžeme využiť schopnosti produktu Multi-tabs® Perinatal, ktorý telu dodá potrebné množstvo probiotík v jednej tablete denne.

Počas tehotenstva je dôležité predchádzať infekčným chorobám. Na prevenciu pred nimi je zásadná optimálna imunitná reakcia. Štúdie potvrdili, že perorálne podávaný mliečny produkt obsahujúci LGG®, významne znižuje počet potenciálne škodlivých baktérií v nosnej dutine. Podľa záveru štúdie je základným mechanizmom účinku stimulácia B-lymfocytov, ktoré môžu migrovať do horných dýchacích ciest a viesť k zvýšenej tvorbe protilátok.

Unikátna technológia tabliet

Tableta Multi-tabs® Perinatal sa skladá z 2 vrstiev. Jedna vrstva obsahuje LGG®, druhá vitamíny a minerály. Vďaka tejto technológii sa LGG® rozpúšťa až v črevnom systéme, mimo kyslého prostredia žalúdka, ktoré by mohlo baktérie zabiť. Hliníková tuba a vysúšač vo vrchnáku obalu zabezpečujú optimálne podmienky pre prežitie probiotík počas skladovania produktu.

Zloženie:

**Jedna tableta obsahuje:** **\*% ODD:**
_Lactobacillus rhamnosus GG_ (LGG®) 109 cfu\*\* -
Vitamín A (retinol-acetát) 400 μg 50
Vitamín D (cholekalciferol) 10 μg 200
Vitamín E (DL-alfa-tokoferylacetát) 10 mg 83,3
Vitamín K (fytomenadión) 90 μg 120
Vitamín B1 (tiamínmononitrát) 1,5 mg 136,4
Vitamín B2 (riboflavín) 1,6 mg 114,3
Vitamín B6 (pyridoxínhydrochlorid) 1,5 mg 107,1
Vitamín B12 (kyanokobalamín) 2 μg 80
Niacín (nikotínamid) 17 mg 106,3
Kyselina pantoténová (D-pantotenát vápenatý) 6 mg 100
Foláty (kyselina listová) 400 μg 200
Vitamín C (kyselina askorbová) 65 mg 81,3
Horčík (oxid horečnatý) 90 mg 24
Železo (fumaran železnatý) 27 mg 192,8
Zinok (oxid zinočnatý) 9 mg 90
Mangán (síran mangánatý) 1,8 mg 90
Chróm (chlorid chromitý) 25 μg 62,5
Selén (selénan sodný) 55 μg 100
Jód (jodid draselný) 175 μg 116,7
\* odporúčaná denná dávka \*\* množstvo živých baktérií
**Balenie:** 30 tabliet

Priemerná cena v lekárni: 7,80 €

Výrobca: Ferrosan A/S, Sydmarken 5, DK – 2860 Soeborg, Dánsko
Distribútor v SR: Ozone Laboratories Slovakia, s.r.o. Galvaniho 15/C, 821 04 Bratislava