Ako podať prvú pomoc cukrovkárovi?

Naučte sa poskytovať prvú pomoc diabetikom, ktorí sa dostali do problémov z nedostatku cukru. Diabetikovi zachránite život a pomôžete mu v prvých minútach glykemického záchvatu. Pozrite si aj nasledujúcu video inštruktáž.

cukrovka_kolaps_prva_pomoc_4-11-2015_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock

Ak nájdeme pacienta v bezúrazovom bezvedomí, vždy podávame cukor, pretože nemôžeme vedieť, či ide alebo nejde o cukrovkára. Ak sa pacient po chvíli preberie, vieme, že to bol prípad cukrovkového kolapsu. Ak sa nepreberie, príčina bola iná.

Cukor postihnutému podajte buď kockový alebo kryštálový medzi zuby a lícnu sliznicu. Ten cukrovkári väčšinou pri sebe nosia, čiže ak sú v okolí ďalší svedkovia, vyzistite čo najviac. Takisto prehľadajte postihnutého, či pri sebe nemá doklad, že je cukrovkár.

Zdroj videa: Červený kríž


Prečítajte si tiež:

Máte nábeh na cukrovku? Toto je dobrou prevenciou!

RNG

Nuz prinizky cukor v krvi mozu mat ludia len ked si predavkuju inzulinIn inac to nie je mozne.

Inac moze teda byt len privysoko cukor, co sice skodi dlhodobo, ale nezabije na mieste

Ja to poznam dobre osobne, ako cukrovkar DM-2 vyse 15 rokov, co ma neustale vysoky cukor, od 11 az niekedy do 30, a parkrat som mal uz 35 a som tu.Absolutne som pri tom nic necitil!!!

Pri hladovke za dva dni mi klesne pod 8, ked hodne pijem. Inzulin siom sice vyskusal, ale ho neberiem, radsej sa snazim cukor regulovat stravou. a nepanikarcit pri vyssom.

somira

RNG,
to je extremne hlupy a nebezpecny prispevok.
Jasne, ze cukrovkari mozu mat prinizky cukor! Staci, aby sa dlhsie nenajedli.

Davajte pozor na to, co pisete.