QUIXX® – hypertonický nosový sprej s vodou z Atlantického oceánu

Medzi najčastejšie príčiny návštevy lekára patria akútne, ale aj zdĺhavé zápaly dýchacích orgánov. Nos je vstupnou bránou vdychovanému vzduchu. Úlohou nosa je vdychovaný vzduch očistiť, zvlhčiť a zohriať. Je množstvo stavov ktoré funkciu nosa negatívne ovplyvňujú...
Medzi najčastejšie príčiny návštevy lekára patria akútne, ale aj zdĺhavé zápaly dýchacích orgánov. Nos je vstupnou bránou vdychovanému vzduchu. Úlohou nosa je vdychovaný vzduch očistiť, zvlhčiť a zohriať. Je množstvo stavov ktoré funkciu nosa negatívne ovplyvňujú. Nejde len o infekčné ochorenia, ale aj ochorenia alergického pôvodu, pozápalové stavy, stavy po úraze, alebo operácii.

V nemalej miere vplýva na funkciu nosa prostredie, v ktorom žijeme. Prašné a suché prostredie, klimatizované priestory, v ktorých sa denne pohybujeme a pracujeme vysúšajú nosovú sliznicu a tým bránia jej správnej funkcii. Všetky tieto faktory ovplyvňujú negatívne nielen samotný nos, ale aj ďalšie orgány – hltan, hrtan, priedušky, pľúca.

Je priamy vzťah medzi funkciou stredného ucha a hornými dýchacími orgánmi. Infekčné zápaly stredného ucha časté v detskej populácii súvisia so zápalmi nosa a prínosových dutín. Je zrejmé, že stav a funkčnosť sliznice nosa ovplyvňuje nielen samotný nos, ale celé dýchacie orgány a stredné ucho. Pri liečbe akútnej nádchy, pri liečbe chronickej nádchy, pri alergii, po operácii, alebo úraze nosa, ale aj pri zápalovom postihnutí stredného ucha je pre správnu funkciu nosa potrebné udržiavať jeho sliznicu vlhkú a čistú.

Na to nám slúžia nosové spreje z prírodných zdrojov. Ich hlavným účinkom je zvlhčujúci a čistiaci efekt. Pravidelné zvlhčovanie a čistenie nosovej sliznice skracuje dobu kontaktu škodlivín s nosovou sliznicou, odstraňuje zo sliznice alergény, zlepšuje mukociliárny transport, t.j. odstraňovanie zachytených nečistôt, baktérii, vírusov a hlienu z nosa. Tým priaznivo ovplyvňuje hojenie a regeneráciu nosovej sliznice a pôsobí preventívne pred infekčnými zápalmi. Mnohé nosové spreje svojím zložením sliznicu čistia a zvlhčujú. Nemajú však dekongestívny účinok, t.j. nezlepšujú priechodnosť nosa.

Nové, hypertonické typy nosových sprejov naviac prirodzenou cestou zmierňujú upchatie nosa. Pôsobia na fyzikálnom princípe prestupu tekutín zo sliznice nosa do hypertonického roztoku nosového spreja, ktorý ju vďaka svojmu zloženiu zo sliznice akoby nasáva. Tým dôjde k zmenšeniu objemu nosovej sliznice a k zlepšeniu dýchania cez nos. Zlepší sa priechodnosť nosovej dutiny a zabezpečia sa optimálne podmienky pre ventiláciu a drenáž prínosových dutín. Výhodou hypertonických sprejov je ich prirodzené zloženie, ktoré nevytvára závislosť, nereaguje s inými látkami a liekmi. Sú bezpečné a preto môžu byť užívané aj tehotnými a kojacimi ženami a deťmi.

QUIXX® je hypertonický nosový sprej – koncentrácia soli zodpovedá približne 26 g NaCl na liter (2,6 %). Určený je na uvoľnenie upchatého nosa a nosových dutín spôsobené nádchou, chrípkou alebo alergiami, čistí nosové dutiny a zvlhčuje nosovú sliznicu, pomáha obnoviť funkcie nosa a zlepšuje dýchanie.

QUIXX® obsahuje iba prírodné zložky, neobsahuje konzervačné látky, nevyvoláva návyk a je bezpečný aj pri dlhodobom používaní.

QUIXX® je určený pre dojčatá od 6 mesiacov, deti a dospelých, môžu ho používať aj tehotné a dojčiace ženy. Dávkovanie u dojčiat a detí je 1 až 2 vstreky do každej nosovej dierky 2 až 3-krát denne. Dospelí: 1 až 3 vstreky do každej nosovej dierky 2 až 3-krát denne. Fľaška obsahuje približne 220 vstrekov a má zabudovaný antibakteriálny systém pumpy, ktorý zabraňuje rekontaminácii počas celej doby používania. QUIXX® sa môže používať až 6 mesiacov od prvého použitia.

QUIXX® soft je izotonický nosový sprej s výťažkom z aloe vera. - regeneruje suchú, podráždenú alebo bolestivú sliznicu nosa - vyšší zvlhčujúci efekt vďaka aloe vera - vhodný na každodennú starostlivosť a čistenie nosa

QUIXX® soft je určený pre dojčatá od 6 mesiacov, deti a dospelých, môžu ho používať aj tehotné a dojčiace ženy. Dávkovanie u dojčiat a detí do 6 rokov je 1 vstreknutie do každej nosovej dierky maximálne 4-krát denne. Deti nad 6 rokov a dospelí: 1-3 vsterknutia do každej nosovej dierky niekoľkokrát denne, podľa potreby. Obsahuje približne 220 dávok.

QUIXX® soft obsahuje iba prírodné zložky, neobsahuje konzervačné látky, nevyvoláva návyk a je bezpečný aj pri dlhodobom používaní.

**QUIXX® extra** je hypertonický nosový sprej s vodou z Atlantického oceána s výťažkom z eukalyptu. - uvoľňuje upchatie nosa a nosových dutín pri nádche a chrípke - aktívne prečistenie dýchacích ciest, nosa a dutín - navodí pocit sviežosti v nose vďaka eukalyptu

QUIXX® extra je určený pre deti od 6 rokov a dospelých. Dávkovanie u detí od 6 rokov je 1 až 2 vstreky do každej nosovej dierky 2- až 3-krát denne. Dospelí a dospievajúci: 1-3 vstreky do každej nosovej dierky 2- až 3-krát denne. Obsahuje približne 220 dávok.

QUIXX® extra obsahuje iba prírodné zložky, neobsahuje konzervačné látky, nevyvoláva návyk a je bezpečný aj pri dlhodobom používaní.

QUIXX® extra – NOVINKA!

www.berlin-chemie.sk