Prežite menštruačný týždeň bez bolestí s CURA – HEAT

PR Článok
Niektoré ženy prežijú menštruačný týždeň v úplnej pohode a pokoji, iné naopak každý mesiac zažívajú bolesti a kŕče v podbrušku, ktoré sú častokrát sprevádzané bolesťami hlavy a krížov, hnačkou, celkovou nevoľnosťou.

Niektoré ženy prežijú menštruačný týždeň v úplnej pohode a pokoji, iné naopak každý mesiac zažívajú bolesti a kŕče v podbrušku, ktoré sú častokrát sprevádzané bolesťami hlavy a krížov, hnačkou, celkovou nevoľnosťou. Bolestivá menštruácia, ktorej sa odborne hovorí dysmenorea alebo algomenorea je jedným z príznakov predmenštruačného syndrómu (PMS). Sprevádza ho pocit napätia v prsníkoch, zadržiavanie tekutín, podráždenosť a podobne.

Bolesť pri menštruácii znižuje kvalitu nášho každodenného života a ovplyvňuje bežné fungovanie doma, v práci alebo v škole. Silné krvácanie a intenzita bolesti pri menštruácii sú u každej ženy iné. Príčinou je vo väčšine prípadov porucha rovnováhy hormónov – prostaglandínov, ktoré sa vo veľkej miere tvoria práve počas menštruácie. Tieto biochemické látky dokážu spustiť bolesť alebo zosilniť jej intenzitu, preto čím viac prostaglandínov sa uvoľní, tým je menštruácia silnejšia a bolestivejšia. Prostaglandíny ovplyvňujú dráždivosť maternice, spôsobujú sťahovanie svalstva maternice, ku ktorému dochádza, aby sa odlupujúca sliznica maternice spoločne s neoplodneným vajíčkom vypudila a vyplavila von v podobe menštruačnej krvi.

Príčiny vzniku predmenštruačného syndrómu sú rôznorodé, od hormonálnej nerovnováhy až po vážne zmeny v anatómii a funkcii jednotlivých orgánov v malej panve. Silné menštruačné bolesti určite netreba podceňovať, pretože okrem primárnej dysmenorey, ktorá sa vyskytuje skôr u mladých žien, čo ešte nerodili, môže byť aj sekundárna, spôsobená rôznymi ochoreniami. Ak sú príliš intenzívne, nereagujú na žiadnu liečbu a veľmi zasahujú do každodenného života, je potrebné navštíviť odborného lekára a poradiť sa s ním.

V boji s týmito ťažkosťami využívajú ženy rôzne rady, od starých osvedčených "babských" rád až po výdobytky modernej medicíny. Existuje množstvo spôsobov ako prejavy zmierniť a nepreležať celé dni v posteli v bolestiach a kŕčoch. Jedným z najjednoduchších a najdostupnejších spôsobov je zmena životosprávy- piť veľa vody a konzumovať vyváženú stravu, jesť veľa čerstvého ovocia a zeleniny, znížiť príjem množstva soli, cukru, vyhýbať sa alkoholu, kofeínu, ktorý sa nachádza v čaji, káve a kole. Pohybom a cvičením sa zvyšuje tepová frekvencia a prekrvenie orgánov a teda aj orgánov v malej panve (maternica). Pozitívne účinky majú aj relaxačné cvičenia, ktoré vedú k znižovaniu stresu a psychického vyčerpania.

Negatívne prejavy PMS je možné eliminovať aj zvýšeným príjmom vitamínov a minerálov.Vápnik, horčík, železo poskytujú úľavu od bolesti a kŕčov a okrem toho vápnik zmierňuje aj psychické prejavy. Účinné sú výťažky z nechtíka, alchemilky, pastierskej kapsičky a hluchavky užívaných vo forme kvapiek alebo čaju. Najčastejšie používanými prostriedkami sú analgetiká (lieky), ktoré odstraňujú bolesť a spazmolytiká uvoľňujúce kŕče. Ich výhodou je rýchly nástup účinkov. Obrovskou nevýhodou sú však nežiaduce účinky, ako napríklad napínanie na zvracanie alebo zvracanie, podráždenie žalúdočnej sliznice s rizikom vzniku vredovej choroby, podráždenie sliznice čriev, poruchy krvotvorby, alergické reakcie, poruchy funkcie obličiek, pečene, riziko vzniku závislosti, výrazne sa pri ich častom užívaní zvyšuje aj riziko vzniku infarktu a mozgovej mŕtvice. V liečbe PMS môžeme využívať prostriedky klasickej medicíny alebo alternatívnej medicíny, ktorá má snahu maximálne riešiť problémy a každomesačné ťažkosti žien s minimalizáciou vedľajších nežiaducich účinkov liekov.

Jedným z takýchto prostriedkov je hrejivá náplasť CURA – HEAT period pain. Prírodný produkt na báze zlúčenia železa, aktívneho uhlíka a vody, ktoré reagujú s kyslíkom prítomným vo vzduchu, čím sa uvoľňuje teplo, ktoré spôsobuje vazodilatáciu, rozširuje cievy, čím sa zvyšuje prekrvenie svalových vlákien. Zvyšovaním obsahu kyslíka sa znižuje práve obsah produktov metabolizmu buniek, čo vedie k relaxácii svalov a oslabeniu ich sťahovania, znižuje intenzitu svalových kŕčov a bolesť počas prvých dní menštruácie.

Náplasť je veľmi nenápadná, môže sa nosiť aj počas dňa, do práce, školy, za zábavou aj športom. Nie je ju vidieť a neobmedzuje v pohyblivosti.
Doprajte si úľavu od bolesti a zbavte sa nežiaducich účinkov liekov. Vyskúšajte alternatívnu liečbu ešte dnes. Viac informácií nájdete na stránkach www.menstruacnanaplast.sk.

Autor je špecialistom vo svojom odbore s dlhoročnými skúsenosťami. Pre viac informácií a rád ho môžete kontaktovať emailom na info@naplast.eu.