Ako si (aj cez nohy) vyliečiť akné?

Neviete sa zbaviť akné, ktoré vám ničí pleť? Kazí celkový dojem z vašej tváre, lebo ju máte posiatu červenými vyrážkami? Akné vulgaris je kožné ochorenie, pre ktoré sú charakteristické malé vriedky, otvorené (s čiernymi "hlavičkami") alebo uzavreté (s bielymi "hlavičkami") uhry, pupence, zapálené vyrážky, začervenanie a svrbenie pokožky.

Neviete sa zbaviť akné, ktoré vám ničí pleť? Kazí celkový dojem z vašej tváre, lebo ju máte posiatu červenými vyrážkami? Akné vulgaris je kožné ochorenie, pre ktoré sú charakteristické malé vriedky, otvorené (s čiernymi "hlavičkami") alebo uzavreté (s bielymi "hlavičkami") uhry, pupence, zapálené vyrážky, začervenanie a svrbenie pokožky.

Príznaky akné

**Často začína v puberte, ale môže sa objaviť aj neskôr (**u 20 až 30 ročných), môže sa vyskytnúť aj u malých bábätiek. Človeku sa objavujú uhry, zapálené vyrážky, začervenané oblasti kože. Postihuje najmä tvár, chrbát a hrudník. V lete zvykne ustupovať a zhoršuje sa pred menštruáciou.

Súvisiace články:

Príčiny vzniku akné nie sú presne známe. Jednou z nich môže byť baktéria, ktorá štiepi tukové látky nachádzajúce sa v kožnom maze. Vzniknuté produkty dráždia kožu, tá sa zapáli a vznikajú charakteristické príznaky. Aj hormonálne zmeny zvyšujúce tvorbu kožného mazu, plus niektoré krémy, užívanie kortikosteroidov, stres, zlé stravovacie návyky (priveľa čokolády, pikantné a mastné jedlá) a diéty môžu zhoršovať stav. Akné sprevádza aj niektoré ochorenia, napr. Cushingov syndróm, polycystické ováriá.

Masáž tváre je bezpečná forma liečby akné

V kombinácii s vyváženou stravou, ktorá obsahuje veľa zeleniny, celozrnných výrobkov, ovocia a vodu, môže masáž výrazne zlepšiť akné, rovnako ako zabrániť hlbším vráska a vejárikom okolo očí.

Vylepšite si tónovanie tváre aj bez drahých výplňových injekcií. Pred začatím masáže si vždy dôkladne umyte tvár. Neumytie tváre môže viesť k tomu, že si do chorej kože vtlačíte ďalšie nečistoty, ktoré sa vám tam usadili z ovzdušia alebo sa nahromadili v mejkape.

6 krokov v boji proti akné:

    1. Dôkladne si umyte ruky mydlom a vodou, pričom osobitnú pozornosť venujte čistote rúk
    1. Tvár sa snažte najprv iba jemne poklepkávať prstami, aby ste rozvibrovali pokožku
    1. Šúchajte prstami pokožku odspodu nahor a dole, akoby ste ju chceli zrolovať. Keď sa objavia šupinky odumretej kože, vtedy to robíte dobre
    1. Pošúchajte si ruky medzi sebou. Zľahka, ale pevne zovrite celú tvár po dobu 1 až 2 minút.
    1. Pokiaľ nemáte dlhé nechty, aby ste si ublížili, robte veľké a malé kruhové pohyby na lícach, čele a pod bradou bruškami prstov
    1. Na záver si znova umyte ruky mydlom. Umyte si tvár najprv teplou a potom studenou vodou. Použite žinku na tvár, ktorá ju ešte viac premasíruje

Tipy:

Podľa starých Egypťanov, tento typ masáže riadi tok toxínov z tváre, čo vedie k čistejšej pleti. Nenaťahujte pokožku tváre, ktorá by ju nejako deformovala. Dávajte si pozor ako silno ju zovriete medzi prsty, aby ste neskôr nemali modriny. Je vždy dobré začať pomaly a skončiť ešte predtým, než budete mať úplne červenú tvár. Príďte na to sami, čo u vás funguje najlepšie.

Reflexná masáž nôh

Akné je zvyčajne spojené aj s neusporiadaným endokrinným systémom a jeho poruchou. Alternatívna medicína hovorí, že by sme si toto kožné ochorenie mohli vylieči aj stimuláciou reflexných oblastí na chodidlách, ktoré regulujú endokrinné funkcie.

Práca na týchto bodoch vám pomôže rýchlejšie sa vyliečiť. Nemusíte dokonale zvládnuť všetky. Použitie len jeden alebo dva z nich. Kedykoľvek máte voľnú ruku, stimulujte si nohu. Viac o reflexnej masáži chodidiel v článku TU.

Pridajte sa aj dnes do fóra, kde sa diskutuje o AKNÉ:

  • Akné nám nemusí ničiť život. Existuje celý rad možností liečby, ktorá je však individuálna. Ako to zvládate vy? Kliknite si tému: Čo mi pomohlo zbaviť sa akné
  • Akú akné kozmetiku by ste odporučili? S ktorou máte tie najlepšie skúsenosti? Diskutujte s ľuďmi a pýtajte sa na ich názory aj v téme: Najlepšia AKNĚ kozmetika