3 rýchle cviky: Preč s dvojitou bradou! Zoštíhlite si škaredý podbradok doma

Popri celkovej starostlivosti o telo častokrát zabúdame na jednu dôležitú oblasť tela - bradu a krk. Cvičenie brady pritom tonizuje svaly dolnej časti tváre, vašu čeľuste a krk, ktorej dáva mladistvejší vzhľad. Cvičenie na dennej báze môžu mať prospech na výsledky prirodzeného faceliftingu. Týmto spôsobom sa môžete ľahko a rýchlo zbaviť dvojitej brady.

podbradok_dvojita_brada Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Vystupujúca brada

Brada má niekoľko svalov, ktoré tvoria spodnú časť tváre a siahajú až po krk. Tónovanie týchto svalov údajne zoštíhľuje prednú časť krku a bradu.

Začnite v uvoľnenej polohe. Nakloňte hlavu dozadu, až sa brada vytiahne nahor ku stropu. Zatlačte bradu dopredu. Budete cítiť silný ťah pozdĺž čeľuste a prednej časti krku. Držte pozíciu po dobu 10 sekúnd. Vráťte sa zo záklonu do pôvodnej polohy. Opakujte 20-krát.

2. Pozícia leva

Určite ste o nej už počuli. Pomáha tónovať takmer všetky svaly tváre, ale tiež sa zameriava na dolnú čeľusť, bradu a dekolt.

Kľaknite si na zem, ruky si dajte na stehná. Otvorte oči a ústa tak široko, ako môžete. Vyplazte jazyk von, snažte sa dotknúť jazykom brady. Držte túto pozíciu 5 až 10 sekúnd. Uvoľnite sa. Oddýchnite si na chvíľu a opakujte. Cvičenie môžete robiť tak často, ako budete chcieť. Okrem toho si dokonale prekrvíte tvár, čím ju osviežite.

3. Zdvíhačky hlavy

Ľahnite si na pohovku alebo na posteli tak, aby vám hlava visela cez okraj. Zdvíhajte bradu k hrudníku a zase ju uvoľnite. Cieľom nie je robiť brušné zhyby. Mali by ste cítiť tlak na krku a v dolnej čelusti. Je to cvičenie na podporu a silu svalov brady. Čokoľvek iné budete pri tom napínať, nie je podstatné. Sledujte si svaly na brade a krku. Držte kontrakciu po dobu niekoľkých sekúnd. Vráťte sa s hlavou späť do východiskovej polohy. Opakujte ešte päťkrát.

Cvičenia by vás mali pomaličky zbaviť prebytočného tuku okolo brady. Kardiovaskulárny a silový tréning buduje nielen svalovú hmotu, ale spaľuje tuk po celom vašom tele, vrátane brady. Cvičte aspoň 30-minút kardio minimálne tri razy do týždňa, aby ste dosiahli najlepšie výsledky a zlepšili aj vzhľad vašej brady.


Súvisiace články:

Ako sa dá odstrániť dvojitá brada? 

Fórum: Podbradok - ako sa ho zbaviť?