Nebolestivé alternatívne metódy k liposukcii

Liposukcia predstavuje niekoľko zdravotných rizík, vrátane rizika zjazvenie, infekcie a poškodenia tkaninových štruktúr. Pokiaľ sa liposukcie obávate alebo nemáte dostatočné financie na tento zákrok, existujú alternatívy k tradičnej liposukcii, pár šetrnejších a neinvazívnych zákrokov.

Tradičná liposukcia odstraňuje tuk z tela dutou kovovou kanylou. Liposukcia predstavuje niekoľko zdravotných rizík, vrátane rizika zjazvenie, infekcie a poškodenia tkaninových štruktúr. Pokiaľ sa liposukcie obávate alebo nemáte dostatočné financie na tento zákrok, existujú alternatívy k tradičnej liposukcii, pár šetrnejších a neinvazívnych zákrokov.

1. Ultrazvuk

Ide o neinvazívnu metódu, pri ktorej sa po dosiahnutí 40 000 Hz tukové bunky rozvibrujú, čo má za následok ich narušenie. Voda v bunkách sa zahreje a tuk sa rozloží na triglycerín a kyselinu mastnú.

2. Kryolipolýza

Tento postup funguje tým, že sa tukové bunky vystavia pod kožou extrémne nízkym teplotám po určitú dobu, ktorá by ich mala zničiť, spôsobiť rozpad a ich vylúčenie lymfatickým systémom. Postup je bezpečný a účinný, pacienti vidia výsledky po troch mesiacoch.

Súvisiace odkazy:

3. SmartLipo

Táto invazívnejšia chirurgická alternatíva pracuje s laserovým systémom na ničení tukových buniek. SmartLipo používa kanylu vloženú do kože, no jej pracovným nástrojom je laserové vlákno na prenos energie do tukových buniek, ktoré bunku zahreje a zničí.

INFO PLUS: Ako sa zbaviť celulitídy?

Pokiaľ ste sa zbavili tukových zásob, ešte stále ste nemuseli vyhrať nad celulitídou. Medzi jedno z najlepších riešení na jej odstránenie patrí terapia elektroakustickými vlnami

Je to kombinácia niekoľkých druhov ošetrení naraz, pri ktorom sa do kože aplikuje karnitín, kofeín a kyselina haluronová. Pokožka sa bombarduje akustickými vlnami na rozbíjanie toxických vankúšikov, prekrví sa lymfodrenážou, pomocou ozónu sa dezinfikuje, laser stimuluje fibroblasty a produkciu kolagénua a infračervené žiarenie zlepšuje priepustnosť kože.