Kontaktné šošovky, ktoré sa na noc nevyberajú

Dnešný životný štýl, dlhé pracovné dni, náročné profesie, ale aj množstvo športových aktivít, to všetko si žiada pohodlné a flexibilné riešenie korekcie očnej poruchy. Vhodnou voľbou sú mäkké kontaktné šošovky. Sú vyrobené z silikón-hydrogélu, ktorý má nižší obsah vody.

Dnešný životný štýl, dlhé pracovné dni, náročné profesie, ale aj množstvo športových aktivít, to všetko si žiada pohodlné a flexibilné riešenie korekcie očnej poruchy. Vhodnou voľbou sú mäkké kontaktné šošovky.

Sú vyrobené zo silikón-hydrogélu, ktorý má nižší obsah vody, ale naopak vysokú priepustnosť pre kyslík. Tá môže byť až 5-násobne vyššia ako u staršieho materiálu hydrogélu.

Bezpečné nosenie nonstop

V súčasnosti sú vďaka špeciálne vyvinutým unikátnym technológiám kontaktné šošovky určené aj na kontinuálne nosenie. Zo štúdie zameranej na používanie kontaktných šošoviek a návyky pri ich nosení vyplýva, že v kontaktných šošovkách vedome spí alebo si s nimi zdriemne 46 % používateľov. Ide o jedného z dvoch používateľov kontaktných šošoviek.

Súvisiace odkazy:
Ako si správne vybrať šošovky?
Je možné pri glaukome nosiť naďalej kontaktné šošovky?

Silikón-hydrogélové kontaktné šošovky boli schválené podľa normy CE na nepretržité nosenie až na 30 dní a nocí. Majú najvyššiu priepustnosť pre kyslík zo všetkých dostupných mäkkých kontaktných šošoviek.

Pocit pohodlia

Kontaktné šošovky sú vyrobené unikátnou technológiou, prinášajúcou zdravý a prirodzený pocit pohodlia pri nosení po celý deň, po celý čas nosenia. Zvlhčujúce zložky pomáhajú minimalizovať stupeň dehydratácie šošovky na dosiahnutie celodenného pohodlia.

Plazmou zušľachtený povrch zabezpečuje odolnosť proti usadeninám lepšie než iné silikón-hydrogélové šošovky, čo prispieva k pohodlnému noseniu. Vysoká priepustnosť pre kyslík umožňuje priechod väčšieho množstva kyslíka šošovkou než v prípade tradičných hydrogélových šošoviek – pre biele a zdravo vyzerajúce oči.

„Pri nepretržitom nosení odpadne starosť s čistením a uchovávaním šošoviek v roztoku, ako aj každodenná manipulácia so šošovkami. Tieto výhody ocenia predovšetkým ľudia, ktorí často cestujú či vykonávajú špeciálne profesie (zdravotný personál, hasiči, pracovníci v doprave) s náročným pracovným režimom.

Vhodným riešením sú aj pre rodičov na materskej dovolenke, ktorí sa musia prispôsobiť častému nočnému vstávaniu. Šošovky určené na kontinuálne nosenie poskytnú maximálnu slobodu a flexibilitu. Používatelia v nich môžu bez obáv pracovať, športovať, baviť sa a dokonca aj spať,“ uvádza k používaniu kontaktných šošoviek určených na nepretržité nosenie špecialistka RNDr. Oľga Gavorová.