Môže za vaše kvasinky strava alebo nová antikoncepcia?

Neviete sa zbaviť kvasiniek či je zima, či leto a prenasledujú vás okamžite po ich opätovnom preliečení? Kde je problém, ktorý treba v prvom rade odstrániť? Mnoho žien si myslí, že je na vine ich presladená strava, ktorú však nechcú meniť.

Neviete sa zbaviť kvasiniek či je zima, či leto a prenasledujú vás okamžite po ich opätovnom preliečení? Kde je problém, ktorý treba v prvom rade odstrániť? Mnoho žien si myslí, že je na vine ich presladená strava, ktorú však nechcú meniť a radšej sa spoľahnú na chemické lieky aplikované v oblasti genitálií.

Môže za kvasinky strava?

Hoci znie táto myšlienka celkom rozumne, iba strava samotná nemá žiadny vplyv na zvýšenú tvorbu kvasiniek v pošve. Kvasinky sa vám môžu rozšíriť aj v prípade, že máte nechránený sex s niekoľkými partnermi behom krátkeho času za sebou.

Antikoncepcia

Aj príliš tesná spodná bielizeň môže vytvoriť živnú pôdu pre kvasinky, plus drsné čistiace prostriedky, ktoré na ňu používate. Užívali ste v poslednom čase lieky ako antibiotiká alebo antikoncepčné tabletky? Aj tie môže narušiť rovnováhu baktérií „tam dolu“ a spôsobiť premnoženie kvasiniek. Porozprávajte sa so svojím lekárom o iných alternatívach antikoncepcie.

Súvisiace odkazy:

Jogurt v pošve vylieči infekciu?

Kým kvasinky sa prirodzene vyskytujú vo vagíne, ako ochrana pH prostredia, ich premnoženie je problém, ktorý treba nutne liečiť. Pokiaľ si všimnete zmeny vo farbe, množstve, alebo zápachu vášho vaginálneho výtoku, alebo sa zvýšilo vaginálne svrbenie alebo podráždenie, obráťte sa na svojho gynekológa.

Len on vám môže správne diagnostikovať kvasinkovú infekciu, a predpíše protiplesňové lieky. Neexistuje žiadny presvedčivý dôkaz, že aplikácia jogurtu priamo do pošvy môže zabrániť alebo vyliečiť kvasinkovú infekciu. Avšak, ak budete potrebovať dočasnú úľavu od svrbenia a podráždenia, stačí si do pošvy vložiť na chvíľu tampón, ktorý absorbuje infikované výlučky.

Kvasinkovej infekcii sa z času na čas nevyhne žiadna žena. Kedy je možné, že sa vám ešte objaví, aj keď ju nečakáte? Teplý, vlhký rozkrok je ideálne prostredie na ich premnoženie. Takže, keď nosíte bielizeň, alebo tvarujúci odev z pevnej syntetickej tkaniny, ktorá „nedýcha“, čakajte problémy v rozkroku.