Domáce spôsoby, ako sa rýchlo zbaviť antibiotík v tele

Boli ste v poslednej dobe liečení na nejakú bakteriálnu infekciu, alebo ste skonzumovali veľké množstvo produktov živočíšneho pôvodu? Pravdepodobne máte zvyšky antibiotík vo vašom tele.

Boli ste v poslednej dobe liečení na nejakú bakteriálnu infekciu, alebo ste skonzumovali veľké množstvo produktov živočíšneho pôvodu? Pravdepodobne máte zvyšky antibiotík vo vašom tele.

Antibiotiká spôsobujú vo vašom tráviacom systéme celkom neporiadok, čím znemožňujú jeho riadne fungovanie a odrovnajú dobré baktérie v ústach, hrubom čreve a v žalúdku. Antibiotiká sú spojené s vrodenými vadami v prípade ich požitia tehuľkami. Sú obviňované za rezistentné superbaktérie. Odstránenie prebytočných antibiotík z vášho systému môže obnoviť rovnováhu trávenia a pomáha vášmu imunitnému systém v boji proti chorobám.

Odstránenie zdroja

Prvým krokom k odstráneniu antibiotík z vášho systému je zastaviť ich užívanie. Produkty živočíšneho pôvodu, ktoré nie sú organicky vypestované sa zvyčajne liečia antibiotikami, často krátko predtým, než sa dostanú na trh.

Patria sem mliečne výrobky, vajcia, mäso a spracované potraviny, ktoré obsahujú živočíšne produkty ako prísady. Nikdy neužívajte antibiotiká, ak viete, že máte bakteriálnu infekciu. Antibiotiká nefungujú na vírusy.

Cvičenie

Cvičenie, ktoré zvyšuje našu vnútornú teplotu a tep srdca a dychovú frekvenciu pomáha vášmu telu vylučovať toxíny, ako sú antibiotiká tým, že ich nútia odisť z vašich tkanív do vylučovacieho systému. Základné cviky, ktoré stimulujú svaly obklopujúce vaše životne dôležité orgány podporujú prekrvenie orgánov. Vaša krv prenáša kyslík a živiny do vašich buniek a odvádza toxíny aj splodiny.

Pite vodu

Voda pomáha preplachovať váš systém a umožňuje životne dôležitým orgánom fungovať na optimálnej úrovni. Antibiotiká a iné toxické látky opúšťajú telo oveľa rýchlejšie, ak je vaša pečeň a obličky dobre hydratovaná. Voda tiež pomáha zvyšovať krvný objem a uľahčí proces bunkovej detoxikácie.

Už žiadne škody

Keď zastavíte užívanie antibiotík, obnovíte aj prospešné baktérie v tele, alebo si ich doplňte probiotikami. Probiotiká možno zakúpiť vo forme pilulky, kapsúl, alebo konzumáciou potravín, ktoré obsahujú živé bakteriálne kultúry, ako je jogurt a tvaroh.