Zázračná cvikla

Uzdravujúce účinky červenej repy poznáme už z detstva. Aj vy patríte medzi ľudí čo majú voči nej predsudky? Pozrite sa, ako ju pripraviť čo najchutnejšie a využiť jej zázračné účinky na telo.

Cvikla Zdroj foto: Shutterstock.com

Zázračné účinky červenej repy

Skôr, ako sa dostaneme k „zázračným účinkom“ červenej repy (cvikly), mohlo by vás potešiť, že každá zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, kvasené výrobky a mnohé iné prirodzené potraviny (aj čisté mäso) obsahujú obrovský komplex látok, z ktorých väčšina má pre organizmus nenahraditeľný význam. Veľká skupina týchto látok má rôzne ochranné zdravotné účinky a tie z nich, ktoré podporujú reparačné mechanizmy v bunkách, skúma genetická toxikológia a nazývame ich „nutričné desmutagény“ (výživové protirakovinové látky) a mnohé z nich sú aj v cvikle.

Všetky tieto látky dohromady vás chránia nielen proti rakovine, ale proti celému radu ďalších ochorení, metabolických porúch a zabezpečujú skvelé fungovanie organizmu. Samozrejme, že aj cvikla obsahuje mnohé z nich, rovnako ako všetky druhy zeleniny a ovocia. Väčšina z týchto látok podporuje aj imunitu, detoxikáciu v pečeni, degradáciu cudzorodých látok a regeneráciu. Účinky týchto látok sú naozaj zázračné, ale trochu inak ako si to predstavujete. Organizmus ich potrebuje stále, a preto ich nestačí brať v jednorázovej kúre (ako liek) a navyše, až keď má človek problémy.


Prečítajte si aj:

Buďte zdravá a krásna vďaka červenej repe

Konzumácia cvikly by mala byť pravidelná

Ich zázračný účinok sa prejaví, ak sú stálou súčasťou vašej výživy od detstva až po starobu. Tieto látky sa nedajú uložiť v tele do zásoby a ich prísun musí byť pravidelný v prirodzenej strave. Výsledkom sú zdravšie orgány, bunky a tkanivá tela, a potom je celý organizmus schopný odolávať po dlhšiu dobu rôznym náhlym škodlivým záťažiam prostredia, výživy, infekciám, vyčerpaniu a podobne.

Tieto látky sa musia stať súčasťou vašej dennej životosprávy, a vtedy sa prejaví ich efekt. Prečo je stále viac chorôb a rakoviny v populácii, keď všetci máme k dispozícii tento zázračný a lacný prostriedok ako je šťava z červenej repy? Rovnako aj celý rad ďalších zázračných produktov, ktorých sú plné lekárne a reklamy, ako napríklad aloe vera a stovky ďalších výťažkov, enzýmov, minerálov, vitamínov a iných. Je to preto, že žijeme dlhodobo nezdravo celé roky, a potom očakávame zázračný účinok za niekoľko dní či týždňov od výživových receptov a preparátov.

Cvikla Zdroj foto: Shutterstock.com

Vyskúšajte intenzívnu niekoľkodňovú kúru

V skutočnosti je to tak, že červenú repu konzumuje väčšina ľudí tak dvakrát do roka na Veľkú noc a na Vianoce. Napriek tomu, že je dostupná po celý rok a za veľmi nízku cenu, leží nepovšimnutá na pultoch. Odporúčame si urobiť intenzívnu niekoľkodňovú kúru so šťavou z repy, ale pamätajte na to, že iba ona sama vaše zdravie nezachráni. Jedzte ju po celý rok aj ako celú buľvu, nielen šťavu. Tiež treba jesť rôzne ďalšie druhy zeleniny, ovocia, strukoviny a obilniny. Dôležité je tiež konzumovať tieto potraviny v prirodzenom stave a nie len ako rôzne spracované výťažky a koncentráty.

Šťava z červenej repy

Vlastná čerstvo vyrobená šťava je vždy hodnotnejšia než kúpený výrobok, lebo viete, ako ste ju robili a neobsahuje nijaké pridané látky ani konzervanty. Nerobte si ich do zásoby, lebo látky v nej sa znehodnocujú oxidáciou, robte si vždy čerstvú. Ak niekedy postojí jeden deň v chladničke, nič sa nestane. Pri konzumácii cvikly a šťavy z nej budete mať červenú stolicu a možno aj trochu sfarbený moč. Neľakajte sa toho, je to normálne. Niekedy môžete skúsiť miešať cviklovú šťavu aj s inými druhmi ovocia či zeleniny, a tým ju prirodzene dochutíte (napr. s jablčnou). 

Šťava z cvikly Zdroj foto: Shutterstock.com

Na záver, nezabudnite jesť cviklu čerstvú aj varenú pravidelne po celý rok a rovnako aj ostatné zeleniny a ovocie v rámci prevencie a zdravej životosprávy. Zabezpečíte si zázračnú ochranu organizmu po celý rok. Každá potravina obsahuje niečo iné a z každej si telo vyberie čo práve potrebuje, preto sa stravujte pestro a nespoliehajte na zázračný účinok krátkodobých ozdravných kúr.


Prečítajte si aj tento článok:

Buďte zdravá a krásna vďaka červenej repe

DANO777

NA REGENERACIU MOZGU, CHOLESTEROL, TLAK, CUKOR, KRVNY OBEH A OBRAZ, OSTEOPOROZU + VELA INYCH DIAGNOZ AJ RAKOVINU, VELMI RYCHLE A UCINNE ZABERA CISTA STAVA Z GOJI,(KUSTOVNICA CINSKA) OBSAHUJE 50X VIAC VITAMINOV AKO POMARANC A 80X VIAC ANTIOXIDANTOV. MNE KLESOL TLAK V PRIEBEHU MESIACA ZO 118/183 NA 85/125 A TO MAM 120KG A BEZNE PIJEM 2-3 SILNE PRESO KAVY. MOZTE SI JU OBJEDNAT NA STRANKE HIMALYO.CZ A ZO ZLAVOVYM KODOM C. 3261 KTORY TREBA ZADAT PRI REGISTRACII, ZISKATE PERMANENTNU ZLAVU 50KC NA KAZDU FLASU A 20KC NA KAZDY BALICEK SUSENEHO, ALE DOBRE LIECIVE UCINKY MA STAVA. SUSENE MA OVELA MENEJ VYZIVOVYCH HODNOT. DENNA DAVKA JE LEN 25ML, FLASA JE NA MESIAC. V PRIPADE, ZE POTREBUJETE PORADIT, TAK KLUDNE ZAVOLAJTE. 0903460303