Kaló recenzia

Recenzia
Leto, to sú minisukne, krátke šortky a šaty. Týmto trendom prispôsobujeme aj starostlivosť o telo a špeciálnu pozornosť venujeme odstraňovaniu neželaných chĺpkov. Väčšina z nás sa sústredí hlavne na oblasť bikín, podpazušia a nôh, no 8 až 10% žien na Slovensku má problém s nadmerným zarastaním aj v oblasti tváre, rúk, podbruška či dokonca bradaviek.

Leto, to sú minisukne, krátke šortky a šaty. Týmto trendom prispôsobujeme aj starostlivosť o telo a špeciálnu pozornosť venujeme odstraňovaniu neželaných chĺpkov. Väčšina z nás sa sústredí hlavne na oblasť bikín, podpazušia a nôh, no 8 až 10% žien na Slovensku má problém s nadmerným zarastaním aj v oblasti tváre, rúk, podbruška či dokonca bradaviek. Aj keď neželané ochlpenie trápi najmä ženy, nevyhýba sa ani mužom.

Najčastejšie sa neželaných chĺpkov zbavujeme holením, poprípade depiláciou. Problém nastáva, keď sa namiesto hladkej pokožky vytvoria na podráždenej koži červené vyrážky a zapálené chĺpky. V tomto prípade môže väčšina z nás na krátke oblečenie zabudnúť. Spoločnosť Helbor Trading priniesla na Slovensko revolučné produkty, ktoré by mali tieto problémy vyriešiť.

O produktoch

Prípravky Kaló, ktoré distribuuje firma Helbor Trading, sú určené proti zarastaniu chĺpkov a na spomalenie ich rastu. Na trhu sú tri druhy týchto prípravkov. Sprej proti zarastaniu chĺpkov, sprejový spomaľovač rastu chĺpkov a podepilačný krém. My sme testovali prvé dva výrobky sprejového typu, po dobu 6 týždňov.

1. Sprej proti zarastaniu chĺpkov Kaló

Má čisto prírodné zloženie, ktoré neobsahuje žiadne farbivá. Jeho hlavnou zložkou je najmä aloe vera a iné bylinné extrakty, ktoré pomáhajú upokojovať podráždenú pokožku a zároveň ju dezinfikujú. Sprej proti zarastaniu chĺpkov sa môže používať po epilácii voskom, prístrojom alebo po holení. Je určený na celé telo, menšie citlivejšie plochy (oblasť bikín, obočie, vrchná pera) ošetríte prípravkom naneseným na vatový tampón.

Použitie

Prípravok je vo forme spreja s uzatvárateľným vrchnákom. Rozprašovačom sa jednoducho nastrieka na pokožku, vmasíruje a nechá uschnúť. Pokiaľ používate aj sprej/krém na spomalenie rastu a odstránenie chĺpkov, je potrebné aplikovať sprej proti zarastaniu chĺpkov 2-3 hodiny po depilácii, pretože prípravky na spomalenie a zastavenie rastu chĺpkov sa nanášajú prednostne. Pokiaľ ich nepoužívate**, sprej môžete aplikovať hneď** po zbavení sa chĺpkov. Celú procedúru treba počas dňa depilácie zopakovať ešte 2-3 krát v primeraných odstupoch (2-3 hodiny).

Naša skúsenosť

Nohy aj podpazušie si pravidelne epilujem strojčekom, 1x týždenne, pričom na zarastanie chĺpkov som náchylná. Preto som bola skutočne zvedavá na tento prípravok. Produkt je v umelohmotnom balení s rozprašovačom, vysokej zhruba 18 cm. Jeho veľkosť je prijateľná, vhodná na cestovanie, šikovne sa zmestí dokonca aj do kabelky. Obsah produktu je 120 ml. Jedinou nevýhodu balenia je, že pri jeho míňaní sa obal deformuje a splošťuje. Produkt pri aplikácií rozprašovačom neželane nekvapká, čo ma milo prekvapilo. Vôňou mi roztok pripomínal dezinfekčné prípravky určené na čistenie rán, pričom aróma po krátkom čase vyprchala. Po nastriekaní na pokožku zaschol v priebehu 1-2 minút. Aplikácia v podobe rozprašovača mi vyhovovala, pretože som neminula veľké množstvo roztoku a výborne sa s ním pracovalo aj v prípade väčších plôch (nohy, u mužov vidím výhodu napríklad v oblasti hrudníka alebo chrbta). Prípravok po nanesení neštípal a chĺpky mi po jeho použití skutočne nezarastali. Trochu obmedzujúca bola aplikácia, pretože sa musela zopakovať v deň depilácie ešte 2x. Celý proces ošetrenia depilovaných nôh zabral maximálne 30 sekúnd (2-3 streknutia a vmasírovanie prípravku), čiže je to procedúra časovo nenáročná a zrealizovateľná prakticky kdekoľvek. Cena produktu je prijateľná, cca. 27€. Výrobok vydrží približne 6 mesiacov (záleží od frekvencie epilovania) a jeho cena, je v pomere ku kvalite výrobku prijateľná. Po minutí prípravku si určite zadovážim ďalšie balenie.

2. Sprej na spomalenie a zastavenie rastu chĺpkov Kaló

Rovnako ako predchádzajúci produkt, aj tento je vyrobený na čisto prírodnej báze z bylinných extraktov. Najideálnejšie je používať ho po epilácii voskom alebo prístrojom (holením sa nevytrhne chĺpok aj s korienkom), pretože po vytrhnutí chĺpku sa prípravok dobre dostáva do pórov, kde obalí vlasový folikul a zabráni tak rastu nového chĺpku. Je určený len na oblasť nôh, chrbta a hrude.

Použitie

Produkt sa pomocou rozprašovača aplikuje na čerstvo vyepilovanú pokožku a dôkladne do nej vmasíruje, aby prenikol do otvorených pórov, ktoré ostali po vytrhnutí chĺpka. Prípravok je potrebné aplikovať v deň depilácie 3x , rovnako aj 1 deň po epilácii 3x. Prestávka medzi jednotlivými aplikáciami by mali byť 5-10 minút. Aby výsledky boli viditeľné a trvalé, je nutné produkt pravidelne podľa návodu používať 6 mesiacov (záleží aj od hustoty rastu chĺpkov a ich farby), avšak prvé výsledky sú viditeľné už po prvom použití.

Naše skúsenosti

Balenie tohto produktu je rovnaké ako pri predchádzajúcom výrobku. Obal je plastový a roztok sa aplikuje uzatvárateľným rozprašovačom . Obsah balenia je 120ml. Čo sa týka vône, tak musím povedať, že pre mňa nebola veľmi príjemná, avšak túto charakteristiku beriem čisto subjektívne. Roztok som si aplikovala ihneď po epilácií a na nohách som cítila mierne štípanie.

Pri dodržaní návodu na použitie som zhruba po 2 týždňoch spozorovala, že nové chĺpky, ktoré mi rastú sú poznateľne svetlejšie a objavili sa oveľa neskôr ako obyčajne (normálne sa mi prvé chĺpky začnú objavovať po týždni). Výrobok som používala 6 týždňov. Chĺpky po ňom rástli poredšie a svetlejšie. Preto si myslím, že po 6 mesiacoch pravidelného používania by sa výsledný efekt zastavenia rastu chĺpkov zrejme dostavil. Cena produktu je cca 48€, čo je dosť veľká investícia. Každopádne u mňa v tom čase čo som ho používala zafungoval. Pokiaľ by som teda mala s nadmerným zarastaním problémy, zrejme by som do neho investovala.