Klik- klinik pomáha: Nebola to choroba

V marci tohto roku sme pre vás spustili unikátny projekt 1. internetovej kliniky www.klik-klinik.sk. Napriek jej krátkej existencii zaznamenávame množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí, ktorí túto službu už vyskúšali.

V marci tohto roku sme pre vás spustili unikátny projekt 1. internetovej kliniky www.klik-klinik.sk. Napriek jej krátkej existencii zaznamenávame množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí, ktorí túto službu už vyskúšali. Najzaujímavejšie z nich sme sa rozhodli postupne uverejňovať, aby ste mali aj vy možnosť zistiť, kedy a v akých prípadoch vám môže www.klik-klinik.sk pomôcť. Vzhľadom na rešpektovanie súkromia klientov, ich mená nebudú zverejnené.

Už vyše pol roka riešim svoj zdravotný stav. V skratke napíšem. Niekedy, keď som v pokoji, z ničoho nič sa mi veľmi rozbúši srdce. Tep mám aj 200 úderov za minútu. Cítim sa veľmi unavený, musím vstať a zhlboka sa nadýchnuť. Po niekoľkých minútach sa mi tep ustáli. Vždy sa ale veľmi zľaknem. Bol som na vyšetrení u kardiológa, nasadili mi aj tlakový holter na 24 hodín, ale žiadny mimoriadny nález som nemal. Nerád by som niečo zanedbal, ale ani nechcem behať ako hypochonder ku svojmu kardiológovi, u ktorého som už na vyšetrení bol. Tak som pre vlastný pokoj napísal kardiológovi na [www.klik-klinik.sk](http://www.klik-klinik.sk/) . Váš lekár mi odpísal, že môže ísť o paroxysmálnu supraventrikulárnu tachykardiu. Vysvetlil mi, že ide o stav, kedy zdroj vzruchov nie je v srdcových komorách, ale akoby nad nimi. Upokojil ma, že v prípade, ak mi kardiológ nenašiel žiadny iný problém, nepovažujú lekári tento stav za chorobný. Na odpovedi lekára som ocenil najmä to, že mi vysvetlil pravdepodobnú príčinu mojich ťažkostí. Viem, že sa nemusím v prípade ďalšieho „záchvatu“ ešte viac vystresovať.

Miroslav O.

Ak hľadáte odborné zdravotné informácie, poradenstvo alebo pomoc pri riešení konkrétneho zdravotného problému, obráťte sa na odborníka na [www.klik-klinik.sk](http://www.klik-klinik.sk/), ktorý vám ochotne poradí.