Plnené kuracie krídelká

Potrebujete rýchlu večeru? Potešiť môžu aj kuracie krídelka. Hoci nemajú veľa mäsa, po vhodnej úprave získame chutnú a šťavnatú delikatesu.

Potrebujete rýchlu večeru? Potešiť môžu aj kuracie krídelka. Nemajú veľa mäsa, ale po vhodnej úprave získame chutnú a šťavnatú delikatesu.

Čo budeme potrebovať?

  • 8 kusov kuracie krídelka
  • 3 rožky
  • 4 PL mlieka
  • 1 vajce
  • viazanička čerstvej petržlenovej vňate
  • kúsok muškátového orieška
  • korenie na grilovanie
  • štipka soli

Postup

Kuracie krídelka očistíme, umyjeme a odrežeme tenký koniec. Medzitým si nakrájame rožky, pokropíme mliekom. Necháme chvíľu postáť, aby rožky navrhli. Potom pridáme žĺtok, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme muškátovým orieškom (mletým alebo nastrúhaným) a dobre premiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielka.

Kožu na krídelkách rozrežeme, uvoľníme od kosti a vytvoríme kapsičku. Naplníme plnkou a dobre zatlačíme. Ak nám z plnky zostaneme môžeme ju upiecť v alobale. Krídelka uložíme do zapekacej misy, posypeme korením na grilovanie. Podlejeme horúcou vodu a pečieme v teplovzdušnej rúre asi 40 minút pri teplote 180°C, priebežne ich podlievame horúcou vodou.

Podávame so zeleninou, prípadne kúskom chleba.

**TIP do kuchyne:** Aby sa vytvoril tuhý sneh, musíme dobre oddeliť žĺtok od bielka. Pridaním štipky soli bude sneh pevnejší a belší. Viac snehu dosiahneme, ak pridáme na jeden bielok 1 PL studenej vody. Sneh plnku nadýcha.