Bryndzové plnené papriky

Konzumácia bryndze udržuje hladinu cukru v krvi, znižuje cholesterol a ovplyvňuje správne hodnoty tlaku krvi. Vzhľadom k tomu, že obsahuje veľa vápnika účinne podporuje aj prevenciu osteoporózy - rednutie kostí.

Prečo si dať bryndzu?

Ak sa rozhodneme pre prípravu paprík naplnených bryndzovou nátierkou určite podporíme svoje zdravie. Konzumácia bryndze udržuje hladinu cukru v krvi, znižuje cholesterol a ovplyvňuje správne hodnoty tlaku krvi. Vzhľadom k tomu, že obsahuje veľa vápnika účinne podporuje aj prevenciu osteoporózy - rednutie kostí.

Čo budeme potrebovať?

  • 4 väčšie (zeleninové) papriky
  • 250 g bryndza
  • 125 g maslo
  • 200 g šunková saláma
  • podľa potreby soľ

Postup

Papriky umyjeme, odkrojíme vrch a zbavíme jadierok. Maslo, bryndzu vymiešame, pridáme nadrobno nakrájanú salámu a podľa chuti dosolíme. Papriky naplníme pripravenou zmesou a necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Nakrájame na kolieska, obložíme paradajkami, uhorkou, prípadne inou zeleninou. Rýchle a výborné občerstvenie z tradičného slovenského výrobku a sezónnej zeleniny - jednoducho zdravé jedlo. Bryndza dostala právom označenie „ biele zlato“ - zasýti i lieči. Plnené paprik sú vhodné aj na ozdobenie obložených mís.

**TIP do kuchyne:** Ak nemáte radi bryndzu, môžete zvoliť aj inú nátierku. Napr. tavený syr, varené vajíčko, cibuľku, červenú mletú papriku, kapiu a pod. Jednoducho podľa chuti alebo podľa hesla čo dom dal".