VIDEO: Ste sacharidový typ?

Celý život ste v tom, že ste tzv. „sacharidový“ typ a robia vám dobre sladké raňajky? Odhaľte pravdu v našom videu.

Celý život ste v tom, že ste tzv. „sacharidový“ typ a robia vám dobre sladké raňajky?

To prvotné vzpruženie po aplikácii cukru do brušnej dutiny však môže byť iba prostou závislosťou vášho tela na cukre a odpoveďou vyplavenia endorfínov (okrem iného sa hovorí aj o prítomnosti tzv. exorfínov v potravinách, ktoré sú zložené zo sacharidov, pričom ide o látky práve endorfínom štrukturálne podobné, ktoré aj podobne v tele fungujú). Niečo podobné, ako keď si alkoholik dá prvého ranného frťana alebo fajčiar vylezie do mínus 10 snežnej búrky v pyžame so zalepenými očami, aby si doprial ranný ťah nikotínu, dechtu a tisíciek kancerogénnych látok.

Naopak po 1 až 2 hodinách, potom ako sa vyplaví kvôli takému množstvu cukru neadekvátne veľa inzulínu nastáva útlm, zníženie pozornosti, apatia do akejkoľvek činnosti a skladanie potenciálnej postele z dvoch kancelárskych stoličiek .

Veľmi obľúbený je test s palacinkami. Človek zje 2,3 – 4 palacinky s medom / javorovým sirupom / džemom a po 1 až 2 hodinách popisuje pocity. Podľa toho sa dá odhadnúť, či ide o sacharidový typ, alebo by sa mal sacharidom strániť ako čert kríža.

Aký je ďalší ukazovateľ toho, či ste sacharidový typ sa dozviete vo videu!

- - - - - -

Prečítajte si tiež:

Máte radi sladké raňajky? Pozrite si, čo spôsobia vo vašom tele

Pripravte si doma zdravé mašrkty, ktorým neodoláte

Ako zdravo a chutne zahnať mlsnú