VIDEO: Najúčinnejšie zbrane proti celulitíde- 2. časť

Osvedčené metódy proti celulitíde, ktoré skutočne fungujú! Prečítajte si ich a začnite svoju premenu už dnes. Praktické video vám tiež pomôže v začiatkoch a budete sa cítiť aj vyzerať oveľa lepšie.

V prvej časti nášho článku o najúčinnejších zbraniach proti celulitíde sme sa zamerali najmä na zdravú stravu. Dnes sa budeme venovať účinkom ďalších metód v boji proti hrboľatej pokožke.

Krémy s obsahom retinolu

Retinol je forma vitamínu A, ktorá znižuje výskyt voľných radikálov zodpovedných za odbúravanie kolagénu. Pomáha udržiavať pokožke hebkosť a zmierňuje celulitídové jamky. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov použite retinolový krém s prídavkom vitamínov A, C a E.

Pagaštan konský

Najdôležitejšou účinnou látkou je aescín, vďaka ktorému má pagaštan liečivé účinky. Aescín zmierňuje opuchy, zápaly, ochraňuje cievy, ale najmä utesňuje steny cievnych kapilár a normalizuje ich priepustnosť. Znižuje zápal a odbúrava nahromadenú tekutinu. Prípravky s aescínom sú bežne dostupné v obchodoch so zdravou výživou.

Oblečením proti celulitíde?

Áno, v dnešnej dobe je možné všetko. Na trhu existujú špeciálne ledžínsy z biokeramického materiálu, ktorý vytvára na pokožke teplo a tým pomáha rozobrať bunky celulitídy. Oplatí sa ich vyskúšať.

Masáže

Masáže? Jednoznačne áno, lebo zaberajú. Prečo? Celulitída sa vytvára, lebo spojivové tkanivá medzi tukovými bunkami a kožou vyťahujú tuk priamo pod kožu, čím sa vytvára vlnitý vzhľad pokožky. Masáž pomáha tým, že zjemňuje tieto spojivové tkanivá, zmenšuje tukové bunky, stimuluje krvný obeh a pomáha odplavovať nadbytočné tekutiny.

Kofeín

Je rovnako účinný ako masáže. Najlepšie pôsobí samozrejme lokálne. Pitím nadmerného množstva kávy by ste si totiž mohli vzhľad pokožky len zhoršiť. Tajomstvo účinku kofeínu tkvie v dehydratácii oblastí kože, kde je celulitída. Krémy s obsahom kofeínu vypínajú a spevňujú pokožku.

Správny pohyb

Boj s celulitídou je vždy ťažký a jeho súčasťou by mal byť rozhodne pohyb. Natierať sa drahými krémami, či jesť prípravky na posilnenie pokožky môže byť účinné, ale len dočasne. Najlepšie účinky dosiahmeme, keď tuk na tele vymenia svaly. Pravidelne posilňujte najviac postihnuté oblasti tela, ako zadok, stehná, brucho alebo paže. Pozrite si video, v ktorom sú zhrnuté tie najlepšie cviky proti celulitíde.

### Začnite bojovať s celulitídou teraz

Ako sme už spomenuli, boj s celulitídou je ťažký, ale aj zdĺhavý, no rozhodne nie márny. Určite nebude stačiť, keď začneme cvičiť, piť viac vody a natierať sa drahými krémikmi dva týždne pred začatím plavkovej sezóny. Ak ste na seba nahnevané, že sa vám ani tento rok nepodarilo v plavkách až tak zažiariť, pustite sa do boja s celulitídou práve teraz a nabudúci rok už určite zahviezdite. Chce to však pevnú vôľu a disciplínu.


Prečítajte si tiež:

Najúčinnejšie zbrane proti celulitíde- 1. časť

VIDEO: Nenáročné cviky pre krajší zadok

Pozadie bohyne? Alebo ako schudnúť zo zadku natrvalo


Čo je najúčinnejšie?

Každá z rád proti celulitíde, ktoré sme uviedli, je overená, no najlepšie výsledky sa dajú dosiahnuť, keď ich začnete dodržiavať hneď niekoľko naraz. Ako prvé treba radikálne zmeniť stravovacie návyky – prestaňte soliť, vyhýbajte sa všetkému sladkému, mastnému či vyprážanému. Začnite piť veľa vody, stravujte sa zdravo (zelenina, morské riasy, ľanové semienka). A pridajte pohyb! Bez neho je to úplne márne. Zadovážte si tiež kvalitný prípravok proti celulitíde, napríklad na báze kofeínu alebo s obsahom pagaštanu konského a jeho aplikáciu spojte napríklad aj s príjemnou masážou. Doprajte si vitamín C, miesto rannej kávy si vypite šálku kvalitného bylinkového čaju.

Ak je na tom vaša pokožka naozaj zle, skúste vyskúšať aj nejakú osvedčenú prístrojovú terapiu. Dnes je ich na trhu už dostatok aj u nás.

Boj na celý život

Ak si myslíte, že s celulitídou sa nedá bojovať, mýlite sa. Odborníci z oblasti estetickej medicíny svorne tvrdia, že to určite ide, ale je to boj na celý život. Keď poľavíte, celulitída sa jednoducho vráti.