Slováci si nechajú poradiť

Tlačová správa
Už 6 mesiacov majú všetci používatelia internetu možnosť konzultovať svoj zdravotný stav s lekármi a nemusia sa spoliehať na verejné internetové diskusie, kde veľakrát reagujú laici bez akéhokoľvek odborného vzdelania.

Už 6 mesiacov majú všetci používatelia internetu možnosť konzultovať svoj zdravotný stav s lekármi a nemusia sa spoliehať na verejné internetové diskusie, kde veľakrát reagujú laici bez akéhokoľvek odborného vzdelania.

Prečo sa Slováci obracajú na 1. internetovú kliniku?
Oceňujú najmä skutočnosť, že nemusia čakať v čakárni, majú možnosť vybrať si z niekoľkých lekárov špecialistov a nie sú limitovaní miestom ich pôsobenia. Nová inovatívna služba si našla svojich priaznivcov a podľa spätných ohlasov si Slováci radi nechajú poradiť. Momentálne je na stránke zaregistrovaných vyše 2400 používateľov. Výhodou projektu je vysoký stupeň zabezpečenia stránky. Používatelia tak majú istotu, že komunikácia je dôverná a informácie vidí len lekár. Pozitívom tiež je, že viac než polovica lekárov odpovedá na otázky do 24 hodín.

Za šesť mesiacov činnosti tejto služby 161 lekárov zo 71 špecializácií pomohlo už niekoľkým stovkám klientov. Najčastejšie sa na www.klik-klinik.sk obracali ľudia, ktorí si nevedeli pomôcť so svojim zdravotných problémom, chceli si overiť diagnózu aj u iného špecialistu, alebo tí, ktorí nemajú možnosť navštíviť špecialistu osobne z akéhokoľvek dôvodu. Ako povedal Andrej Blanárik, zakladateľ 1. internetovej kliniky: „Doterajšie skúsenosti nám dokázali, že naše smerovanie a nastavenie služby je správne. Najväčší záujem majú užívatelia o základnú konzultáciu.“

Poskytovanie internetových konzultácií je podľa najnovšieho prieskumu, ktorý pre www.klik-klinik.sk pripravila agentúra Mediaresearch Slovakia, zaujímavou nadštandardnou službou, o ktorú je medzi klientmi záujem. Z výskumu vyplynulo, že takmer 67 % účastníkov vníma konzultácie na www.klik-klinik.sk ako dôveryhodnú službu. Vyše 85 % opýtaných si myslí, že ide o službu, ktorá určuje nový trend v zdravotnej starostlivosti. Informácie o vzniku 1. internetovej kliniky zaznamenali najmä ženy a ľudia pochádzajúci zo stredne veľkých miest.

Projekt www.klik-klinik.sk vznikol na platforme portálu ZDRAVIE.sk, ktorý je v súčasnosti najnavštevovanejším portálom v oblasti zdravia na Slovensku. Lekári pokrývajú široké spektrum špecializácií od všeobecných lekárov pre deti, dorast a dospelých až po špecialistov z oblasti kardiológie, neurológie, pneumológie, alergiológie a ďalších. Na jednom mieste tak pacienti môžu získať odbornú radu a usmernenie pri svojich zdravotných ťažkostiach, ale aj ďalší odborný názor v súvislosti s konkrétnou diagnózou, či medicínskym postupom. Ide zároveň aj o ďalšiu možnosť ako konzultovať s odborníkmi v prípade raritných alebo nejednoznačných diagnóz.

[[

](images/ts/2014/52603/main.jpg)