Dolnooravská nemocnica má nové mamografické centrum

Na snímke zdravotná sestra sleduje monitor obsluhovacieho panelu mamografu počas slávnostného otvorenia mamografického centra v Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou MUDr. L. N. Jégeho v Dolnom Kubíne 29. septembra 2014. Foto: TASR/Oliver OndrášDolný Kubín 29. septembra (TASR) – Vybavenie Dolnooravskej nemocnice s poliklinikou MUDr. ...

Na snímke zdravotná sestra sleduje monitor obsluhovacieho panelu mamografu počas slávnostného otvorenia mamografického centra v Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou MUDr. L. N. Jégeho v Dolnom Kubíne 29. septembra 2014. Foto: TASR/Oliver OndrášDolný Kubín 29. septembra (TASR) – Vybavenie Dolnooravskej nemocnice s poliklinikou MUDr. L. Nádaši Jégého sa dnes oficiálne rozrástlo o nové mamografické centrum. Celkové náklady na vybudovanie na slovenské pomery špičkového pracoviska s najmodernejším prístrojovým vybavením dosiahli sumu približne 320.000 eur.

„To, čo sa nám podarilo tu v Dolnom Kubíne, je výnimočná vec v rámci celého Slovenska, pretože táto nemocnica sa tým zaraďuje medzi tri jedinečné pracoviská svojho druhu u nás. Dôležité je, že práve tu máme atestovaných špecialistov,“ uviedol pre TASR predseda zriaďovateľského Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár.

Primár chirurgického oddelenia Ivan Maretta vyzdvihol moderné komplexné vybavenie nového mamocentra. „Napríklad špeciálny horizontálny stôl mali doteraz len v dvoch slovenských nemocniciach. Každá pacientka chce byť diagnostikovaná čo najskôr, operovaná a vyliečená čo najrýchlejšie a odteraz máme na to potrebné kapacity,“ skonštatoval.

„Toto je veľmi dobrá správa pre všetky potenciálne pacientky v našej veľkej spádovej oblasti, ktoré sa dozvedia správu o náleze na prsníku, lebo potrebujú rýchle konanie. Prajme si, aby takýchto špičkových centier vznikalo po Slovensku stále viac a ich kvalitné služby boli dostupné,“ dodal riaditeľ dolnokubínskej nemocnice Jozef Mintál. Na snímke zdravotná sestra obsluhuje stereotaxický prístroj počas slávnostného otvorenia mamografického centra v Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou MUDr. L. N. Jégeho v Dolnom Kubíne 29. septembra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR