Bizarné skrášľovacie zákroky: Niektoré sú doslova odpudzujúce!

Kam sú ľudia, no najmä ženy schopné zájsť, aby si udržali večnú mladosť? Niekedy naozaj ďaleko. Svedčia o tom niekedy skutočne bizarné skrášľovacie zákroky, ktoré sa tešia čoraz väčšej obľube.

Zdroj foto: Shutterstock.com

Dali by ste si na tvár vtáčí trus, sliz slimáka či včelí jed? Áno, všetky tieto živočíšne „produkty“ sa s väčším či menším úspechom používajú v kozmetickom priemysle. Pozrime sa tie najneobvyklejšie skrášľovacie metódy.

Oheň na tvár

Kto túto terapiu podstúpi, musí byť minimálne šialenec. Nechať si dobrovoľne a bez obáv na tvári horiaci uterák, to chce veľkú odvahu. Ako to prebieha? Uteráky namočené v alkohole a špeciálnych  esenciách vám po priložení na tvár zapália. Oheň spôsobí teplo a vďaka teplu prenikajú omladzovacie látky do pokožky hlbšie a rýchlejšie.

Slimačí sliz

Od ohňa prejdeme k niečomu síce jemnejšiemu, ale poriadne odpornému. Istá klinika v Tokiu omladzuje pomocou živých slimákov. Čisté zvieratká pochádzajúce z ekologického hospodárstva vám priložia na tvár a nechajú, nech sa po vás plazia. Slimačí sliz, ktorým vám pokryjú celú tvár, údajne obsahuje zmes kyseliny hyalurónovej, antioxidantov a bielkovín.

Drakuloterapia

Ak chcete držať krok s celebritami ako Kim Kardashian, bude to poriadne krvavá záležitosť. Nie, nebojte sa, nemusíte z ľudí vysávať krv. Stačí, ak si necháte nabrať tej vlastnej. Po jej odstredení sa získava z krvi plazma bohatá na krvné doštičky a takto upravený krvný materiál vám potom dermatovenerológ aplikuje mikroihlami do tváre. Efekt je fantastický – omladnete aj o niekoľko rokov!

Maska zo zlata

Ak nemáte hlboko do vrecka, môžete vyskúšať špeciálnu masku z 24-karátového zlata. Proti starnutiu účinkuje tým, že podporuje tvorbu kolagénu a elastínu.

Zdroj foto: Shutterstock.com ### Kaviárová maska

Je iné kaviár konzumovať a iné, keď si ho necháte naniesť na tvár. V každom prípade sú rybie ikry nielen zdravé, ale aj kráse prospešné. Kaviár na tvári hydratuje a spevňuje pleť.

Vtáčí trus

Hovorí sa, že ak vám pristane na hlave vtáčí trus, je to šťastie. Povedzme si úprimne – po takomto šťastí túži len málokto.  Viete si ale predstaviť, že by ste si dali dobrovoľne naniesť vtáčí exkrement na tvár? V Japonsku je to obľúbená omladzovacia kúra. Do vtáčieho trusu sa zvyknú primiešať ryžové otruby, ktoré majú exfoliačný účinok.

Včelí jed

Predstava, že nás uštipne včela, nie je vôbe príjemná. No nepríjemný a bolesť spôsobujúci včelí jed má bohaté využitie v liečebnom, ale aj kozmetickom priemysle. Bežne sa pridáva do nie práve najlacnejších krémov a masiek. Peptidy obsiahnuté vo včelom jede stimulujú krvný obec na tvári, čím zvyšujú tvorbu kolagénu a elastínu.


Prečítajte si tiež:

Čo si nechávame upravovať najčastejšie? Pery, prsia či zadok?

Tieto úpravy tela sú naozaj extrémne

Problémy s plešatosťou je možné vyriešiť transplantáciou vlasov


Močom k bezchybnej pleti

Urinoterapia nie je celkom neznámy pojem a v liečbe rôznych ochorení má svoje miesto od nepamäti.  V starovekom Ríme si ním bielili zuby, no veľmi dobre zaberá aj na liečbu akné. V prípade, že sa vás tento kožný problém týka, odporúča sa využívať moč lokálne, prípadne ním potierať celú tvár, no na podporu liečby sa odporúča aj jeho konzumácia.

Vínová maska

Radi si doprajete vínko? Odložte si trochu aj na tvár. Na suchú pokožku výborne prospieva maska z bieleho vína, naopak na príliš mastnú pleť zase **maska zo suchého červeného. **

Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.