VIDEO: Najčastejšie chyby v chudnutí 2 – Chcete schudnúť viac? Cvičte menej!

Seriál
Je to tak. Veľa ľudí to určite prekvapí, ale môžete behať hodinu na páse, potom skackať hodinu aj štvrť na skupinovom cvičení, potom si dať pol hodinu činky a brucho a váš kolega, ktorý začal trénovať s vami a má iba pol hodinové tréningy schudol za ten istý čas oveľa viac. Prečo tomu tak je?

Prečítajte si:

Prvá časť seriálu najčastejšie chyby v chudnutí - Brušákmi nespálite pneumatiku, drepmi áno!


Nech sa páči, predstavujeme vám hlavný stresový hormón – kortizol. Telo sa nevie adaptovať príliš rýchlo, hlavne v niektorých metabolických a hormonálnych otázkach. Keďže za posledné desaťročia sa nám zmenil životný štýl a režim, naše telo si myslí, že ak bežíme 2 hodiny na páse, tak bežíme pred mamutom, ako za starých čias. Ľudia svoju aktivitu často takýmto spôsobom prepaľujú a po tom, ako pár rokov vaše telo iba sedelo za volantom, resp. na kresle, teraz dostáva vo fitku stres. A stres je hlavným promótorom tvorby a vyplavenia kortizolu.

My však nechceme svoje telo nastaviť po tréningu na ukladanie tuku (kortizol), ale na spaľovanie tuku (rastový hormón). Ako to dosiahnuť? Pozerajte ďalej vo videu ...

#### Ďalšia časť nášho seriálu TU: [Najčastejšie chyby v chudnutí 3 – Chcete schudnúť viac? Jedzte viac!](/clanok/53227/video-najcastejsie-chyby-v-chudnuti-3-chcete-schudnut-viac-jedzte-viac)
Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.