Tajomstvo dokonalých tiel modeliek odhalené!

Módna šou značky Victoria’s Secret sa nepochybne vypracovala na jeden z najdôležitejších módnych podujatí vôbec. S istotou sa dá o tejto fenomenálnej šou tiež povedať, že ide o najsexi prehliadku v módnom svete. Kým klasické prehliadky svetových módnych domov očaria najmä ženy, na Victoria’s Secret Fashion Show sa tešia viac muži.

Nečudo, celý dlhý rok si totiž páni neužijú toľko nahromadeného sexepílu, ako býva na móle tejto veľmi populárnej značky spodnej bielizne. Aj anjeliky z Victoria’s Secret ale prešli veľkými zmenami. Kým ešte pred pár rokmi sa po móle prechádzali modelky s krivkami, dnes musia byť ich telá štíhle a vypracované. Napríklad Heidi Klum vkročila na mólo len pár dní po pôrode a hoci vyzerala, ako keby ani nerodila, dnes by ju na mólo zrejme len tak ľahko nepustili. Dokonca aj Karolína Kurková sa preslávila tým, že pred rokmi na tejto módnej šou predviedla okrem spodnej bielizne aj „faldíky“ a celulitídu.

Pripraviť sa na túto šou dnes znamená mesiace odriekania, driny a potu. Krásne anjeliky prezradili, ako sa dostali do top formy. A hoci Candice Swanepoel, Doutzen Kroes, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Karlie Kloss či Lily Aldridge sú krásne od prírody, na to, aby mali stále štíhly driek a nohy, musia na sebe tvrdo pracovať. Niektoré v posilňovni, a sú aj také, ktoré si postavu formujú v boxerskom ringu, či v baletnom štúdiu. Pozrime sa, ako sa dostávajú do formy najznámejšie tváre spomínanej značky.

Alessandra Ambrosio

Je jedným z najdlhšie pôsobiacich anjelikov a známa tiež tým, že v roku 2011 sa prešla po móle s krídlami na chrbte už ako tehotná, no aj tak štíhla. Alessandra dokáže na sebe poriadne tvrdo makať a v posilňovni ju nájdete denne. Ako sama tvrdí, je dôležité spotiť sa každý deň. Dopraje si hodiny capoeiry, pilatesu, jógy a najnovšie aj baletné tréningy. Okrem toho robí výpady a drepy, aby si vypracovala svaly. Zo stravy najviac zbožňuje japonskú kuchyňu. Svoj deň ale začína vajíčkami, ovocím a kávou alebo džúsom z banánov, čučoriedok a mandľovým mliekom, no nepohrdne ani granolou s kelom alebo niečím iným „zeleným“.

Karlie Kloss

Bývalá baletka cvičí päťkrát denne a svoje telo zásobuje zelenými džúsmi. Najčastejšie trénuje pri soulcycle, čo je obdoba u nás známeho spinningu. Okrem soulcycle miluje pilates, lebo podľa nej práve pilates opticky predlžuje nohy, no aj beh. Karlie ale nedá dopustiť na sed-ľah – vraj neexistuje nič lepšie na brucho. Ráno pred tréningom si dá vždy niečo ľahké – najčastejšie zelený džús a grécky jogurt. Po tréningu si dožičí praženicu z bielkov, s avokádom a čili omáčkou a všetko to zapije čerstvo vylisovanou šťavou.

Candice Swanepoel

Táto 26-ročná kráska by sa pokojne mohla uživiť aj ako profesionálna baletka. Práve tancom si totiž udržiava dokonalú postavu. Candice navštevuje hodiny priamo u Mary Helen Bowers, ktorá patrí medzi najznámejšie americké baletky. Candice tanec učarovel nielen preto, že skvelo formuje postavu, ale aj pohladí dušu. Aby si vytónovala svalstvo na rukách a tele, venuje sa aj boxu. Krásna juhoafričanka sa nedávno priznala, že ju príroda obdarovala rýchlym metabolizmom, no napriek tomu sa snaží stravovať zdravo. „Vyrastala som na farme, milujem mlieko a hovädzie. Nechcem si nič odopierať, iba občas musím viac na sebe zapracovať.“

Adriana Lima

Tridsaťtriročná kráska si oblieka anjelske krídla už od roku 2000. No aj napriek dvom tehotenstvám má brazílska modelka stále dokonalé telo. Postavu si táto navonok krehká žena udržuje vďaka drsnému športu. Lima totiž niekoľkokrát týždenne navštevuje tréningy boxu, pričom jeden trvá až 90 minút. Predtým vyskúšala spinning, aerobic, ale aj jógu, ale oproti boxu jej pripadali nudné.

Lima vo svojom jedálničku uprednostňuje celozrnné výrobky, dusené kuracie a veľa zeleniny. Takmer úplne obmedzuje soľ, ktorá zadržiava v tele prebytočnú vodu. Keď sa blíži Victoria’s Secret Fashion Show, konzumuje menej tuhej stravy a viac proteínových koktailov a zintenzívni svoje tréningy až na dva denne. Hovorí sa tiež, že tesne pred šou nepije celých 24 hodín vôbec nič. Sama ale varuje, aby to nikto neskúšal držať fitness diétu bez odborného dozoru.

Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.