Dokonalá na plese

Nestačí mať len pripravenú úchvatnú róbu, aby ste na plese skutočne zažiarili. Príprave na honosný večer treba venovať oveľa viac pozornosti. Ak si všetko dobre naplánujete, zvládnete prípravu ľahko a možno aj úplne sama.

Žena v červených šatách Zdroj foto: Shutterstock.com

Detox

Začnite pár dní pred plesom s ľahkým detoxom. Nielenže sa zbavíte vianočných kilogramov, detoxikácia sa pozitívne odrazí aj na vašom vzhľade. Pite čistú vodu, bylinkové čaje a vo vašom jedálničku uprednostnite čerstvé ovocie a zeleninu. Nafúknuté bruško spľasne a pokožka bude vyzerať zdravšie. Ak ste si dali novoročné predsavzatie cvičiť, pustite sa do toho. Nie je lepšia motivácia, ako ísť na ples o dva kilogramy ľahšia.

Telo

Väčšina plesových rób a tiež vlasy vypnuté dohora odhalia aj kúsok nahej ženskej pokožky, a preto by sme starostlivosť o telo rozhodne nemali zanedbávať. Doprajte si tri dni pred plesom jemný telový píling a svoju pokožku po každom sprchovaní hydratujte vhodným telovým mliekom alebo olejom. Ochlpenie na tele nie je rozhodne žiaduce, preto by ste nemali zabudnúť na vhodnú depiláciu, ideálne tiež niekoľko dní pred plesom. Čo sa týka farby vašej pokožky, po letnom opálení zrejme už niet na nej ani stopy. Ak máte dokonalú alabastrovú pokožku bez pigmentových škvŕn, máte vyhraté. Biela farba pokožky je totiž stále v kurze. No ak vaša koža nie je úplne bezchybná, pigmentové škvrny mierne zaniknú, ak si doprajete pred plesom zdravé opálenie vo forme opaľovacieho nástreku na báze cukru.

Prečítajte si tiež:


Nohy a ruky

Dnes snáď už máloktorá žena pred plesom zanedbá manikúru. Upravené nechty ale nemusia stačiť. Doprajte unaveným rukám parafínový kúpeľ, veď sú to práve ony, ktoré najskôr prezrádzajú váš vek. K honosným plesovým róbam zvoľte radšej kratšie nechty, aby ste nepôsobili ako z cirkusu. Z  lakov môžete siahnuť napr. po nude odtieňoch - béžová alebo jemne ružová, ale ajaj po červenej. Ak máte pekný tvar prstov a nechtov, môžete zvoliť francúzsku manikúru alebo úplne nenápadnú japonskú manikúru. Aj tu platí, že menej je viac.

V rovnakom tóne by mali byť aj nechty na nohách. Urobiť si pedikúru by mala byť absolútna nevyhnutnosť. Aj keby ste mali topánky s čiastočne zakrytými pätami, nezabudnite, že sa chystáte pretancovať celú noc. Vaše nôžky určite ocenia, keď ich pred touto záťažou zbavíte nepotrebnej a suchej kože. Zadovážte si vhodný krém na nohy, najlepšie sú s obsahom urey.

Tvár, krk, dekolt, ramená

Tieto časti tela bývajú často v plesových róbach odhalené, preto im treba venovať najväčšiu pozornosť. Pokožka na nich by mala pôsobiť zdravo a hydratovane. Doprajte si vhodné masky nielen na tvár, ale aj na krk a dekolt. Najmä pokožka na krku môže vekom pôsobiť unavene, no dnes je na trhu už množstvo kvalitných prípravkov, ktoré pôsobia zvlášť na tieto partie. Pred aplikáciou masiek odporúčame jemný píling, aby ste sa zbavili odumretej kože. Aktívne zložky krémov a masiek vtedy lepšie preniknú do pokožky. Nezabudnite ani na úpravu obočia. Ak si na to netrúfate sama, požiadajte nejakú šikovnú kozmetičku. Myslite na to, že výraznejšie a hustejšie obočie je stále in.

Vlasy

Farbenie a experimenty s účesom si nenechávajte rozhodne na poslednú chvíľu. Farbenie vlasov treba absolvovať aspoň týždeň pred plesom. Čerstvá farba totiž môže pôsobiť umelo. O strihu vlasov na ples rozmýšľajte ešte skôr. Na ples sa najlepšie hodia vypnuté vlasy, preto si ich nenechávajte veľmi skrátiť. Vlasom pár dní pred plesom doprajte pri každom umytí starostlivosť použítím masiek a balzamov. Ak si neviete na trhu vybrať, siahnite po zázračnom kokosovom oleji. Ten si votrite vždy po umytí do končekov vlasov, ak máte poškodené vlasy, doprajte si masáž hlavy kokosovým olejom aj pred každým umytím.

Nechajte sa inšpirovať krásnym účesom, ktorý zvládnete aj doma.

Zdroj video: Shutterstock.com

Makeup

Skombinujte červené pery, najlepšie matné, s jemnou čiernou linkou na oči a výraznejšími riasami. Ak sa lepšie cítite, keď máte výraznejšie oči, rozhodne uberte z pier. K dymovému líčeniu najlepšie pristanú jemné pery v nude odtieni.