Pestrec mariánsky

Na prvý pohľad bodliak, o ktorom by ste zaručene nepovedali, že ide o nesmierne zdravú bylinu. Kľúčovou látkou pre zdravie je Silymarín. Ak teda potrebujete prečistiť a regenerovať pečeň, Pestrec mariánsky je na vaše ťažkosti ideálnym riešením.
Bodliak

Bodliak | Zdroj: Shutterstock.com

Táto rastlinka pochádza z Kanárskych ostrovov, no ak by ste ju chceli pestovať v našom klimatickom pásme, nájdete ju len ako okrasnú rastlinu. Najvzácnejšou sa stáva koncom septembra, keď z nej dostanete presne to, čo potrebujete. Čo sa skrýva v tejto výnimočnej rastline?

Čo je Silymarín?

Veľmi vzácny antioxidant, ktorý sa nachádza v plodoch tejto unikátnej rastliny. Obsahuje komplex bioflavonoidov nazývaný Silymarín a je lepší než akýkoľvek vitamín C a E, chráni tak pečeňové bunky pred jedovatými látkami, ktoré vyvolávajú zápal pečene. Silymarín zvyšuje odolnosť bunkovej membrány proti prenikaniu vírusových toxínov a hepatotoxických látok, má tiež regeneračné účinky na pečeňové bunky, podporuje proteínovú syntézu.

Poškodenie pečeňovej membrány

Za zlé pečeňové či krvné testy nie je zodpovedná na prvom mieste pečeň. K poškodeniu pečene prichádza až následne, po narušení pečeňovej membrány, ktorá má za úlohu zachytiť látky v krvi škodiace nášmu organizmu. Pečeňovú membránu poškodzuje infekcia, alkohol, rôzne baktérie a vírusy, proti ktorým sa nevieme brániť.


Mohlo by vás zaujímať:

Zelený čaj Matcha je plný antioxidantov

Poznáte tieto superpotraviny?

5 skorých príznakov, že vaša pečeň štrajkuje


Pestrec rieši nadváhu, migrénu, či cirhózu

Konzumovaním Pestreca mariánskeho predídete rýchlejšiemu starnutiu, chorobnosti a obezite. Obsahuje mastné kyseliny, ktoré sa v bežných potravinách vyskytujú len zriedka a bez nich telo nedokáže vstrebať niektoré vitamíny a minerály. Pestrec regeneruje pečeňové bunky a bunky jej membrány.

Užívaním Pestreca predídete mnohým zdravotným problémom ako sú:

  • cirhóza, steatoza, žltačka
  • tráviace problémy
  • problémy so stolicou, hemoroidy
  • kožné ochorenia, vrátane akné
  • metastázy na pečeni, stukovatelá pečeň
  • syndróm vyhorenia
  • únava, migrény
  • endometrióza
  • alergie
  • cholesterol, krvný tlak
  • škodlivé účinky farmaceutických liekov
  • vredy predkolenia
  • gynekologické problémy, neplodnosť, biely výtok
  • pľúcne ťažkosti

Najlepší je drvený!

Dbajte na to, aby ste Pestrec neznehodnotili jeho nesprávnou prípravou a nezničili tak všetky jeho pozitívne účinky. Nie je mlynček ako mlynček a lúhovaním, či drvením v mažiari tiež nič nedosiahnete. Pri takejto úprave vzniká teplo, ktoré poškodzuje jeho najvzácnejšiu zložku, silymarín. Látka sa nachádza v šupke Pesterca a pri zbere sú dôležité zrelé makovičky, ktoré sa usušia a mlátia.

Ak by sme sa teda mali rozhodovať nad tým, v akej forme funguje Pesterec najlepšie, odpoveďou by bolo určite to, že je najlepší v stave, v akom ho ponúkla príroda. Drvený plod Pesterca na veľkosť piesku dokáže regenerovať bunky pečene. Veľkosť piesku zabezpečí, že sa dokáže kvalitne rozložiť v žalúdku a následne vstrebať v črevnom trakte tak, že dokáže prečisťovať steny čriev a zbavovať sa povlakov. Čaj, olej, ani tinktúra to nedokážu.


dili

Pestrec mariánsky strieborný bodliak je to čo funguje. Mal som v zlom stave pečeň a odporúčam. Pozor však ,aby ste ho správne užívali. Ja som to pól roda zle užíval a nenastala žiadna zmena. Presne ako je to v tomto článku to funguje.Je to super a na zdravej pečeni som našiel všetko čo som hľadal. Postupoval som podľa nich a zrazu zmena. Schudol som,cítim sa dobre a hodnoty krvné super. Začala užívať aj manželka a tej sa za tri štyri mesiace nenormálne vylepšila pleť.Mala z toho väčšiu radosť,ako keď jej ustúpil migrény. Fakt, ten bodliak, si zaslúži uznanie. Len je ho viacej druhov,musí to byť strieborný.

knaja

Mám ho doma, ale ako ho mám nadrviť?? Môžem použiť kameninový mažiar či sekáčik na zeleninu alebo mlynček na kávu s keramickými nožmi? Stačí ho potom len zapiť vodou?
Ďakujem!

redka

skus v kavomlynku... ale daju sa kupit aj kapsule so zarucenym ovcakom silymarinu.... napr od firmy generica bezne dostupne v lekarni...