Kelovo-zemiaková pochúťka na slaninke

Ak si pamätáte chuť kelového prívarku z družiny a nevybavujú sa vám veľmi príjemné spomienky, dajte tejto zdravej zelenine ešte šancu. Kel je bohatý na vitamín C, kyselinu listovú a betakarotén, znižuje cholesterol a posilňuje imunitný systém.
_Ilustračný obrázok_

Čo budeme potrebovať?

  • 1 väčšia hlávka kelu
  • 6 zemiakov
  • 50 g slaniny
  • 4 PL oleja
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 cibuľa
  • 2-4 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • majorán
  • mleté čierne korenie

Postup

Slaninu pokrájame na kocky, opražíme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Na rozškvarenú slaninu a opraženú cibuľu pridáme na kocky pokrájané zemiaky a na rezance pokrájaný kel. Podlejeme vriacou vodou a dusíme do mäkka. Potom pridáme svetlú zápražku, krátko povaríme a na záver ochutíme soľou, mletým čiernym korením, prelisovaným cesnakom a majoránom. Podávame buď samostatne alebo ako prílohu napr. k domácim fašírkam.