Aj chudnutie môže byť príjemné

Áno, aj chudnutie vie byť príjemné, ak viete, ako na to. Tie základné pravidlá na získanie alebo udržanie skvelej postavy všetci poznáme. Správne sa stravovať, hýbať sa, veľa spať a mať pravidelný režim. No sú tu aj iné tipy, ktoré potešia rovnako telo ako i dušu a sú účinné.

Váženie v lodičkách Zdroj foto: Shutterstock.com

I keď chudnete, kľudne si môžete pochutiť na dobrých jedlách a za odmenu si napríklad dopriať rôzne druhy rozmaznávania, či už masáže, aromaterapie alebo akupunktúru. Pozrite sa, čo všetko vďaka nim dosiahnete.

Okoreňte si jedlo

Stravovať sa diétne neznamená, že máte do seba hádzať samé jedlá bez chuti. Toto určite nie. Naopak, ak si správne ochutíte jedlo, môžete tým vášmu metabolizmu len pomôcť. Sú rôzne koreniny prospešné pre správne spaľovanie tukov. Napríklad taká červená paprika, vďaka obsahu kapsaicínu rozhýbe váš metabolizmus a okrem toho, okoreneného jedla zjeme menej, pretože sa rýchlejšie nasýtime.

Akupunktúra

Vedeli ste, že i ihly majú pri chudnutí moc? Vedci v Severnej Kórei zistili, že špeciálna metóda vkladania ihiel cez vonkajšie ucho je spojená s úbytkom váhy. Ľudia, ktorí sa tejto akupunktúry zúčastnili stratili v krátkej dobe okolo 6 % svojej telesnej nadváhy.Tak už len nájsť toho správneho odborníka.

Čítajte viac:


Aromaterapia mätou

V západnej Virgíínii sa uskutočnil zaujímavý pokus. Účastníci vdychovali po určitú dobu mätovú vôňu. Potom mali po celý deň menšiu spotrebu tukov a cukrov, ako ostatní. Mäta spôsobila totižto v mozgu to, že pocit hladu sa zredukoval. Takéto účinky majú aj banánové a jablkové vône. Okrem toho, že vás nabijú energiou a dobrou náladou, znížia aj vaše chúťky po jedle.

Masáž

No nebolo by to pekné, keby sa spojilo príjemné s užitočným? Máme na mysli, keby ste sa len tak nechali rozmaznávať masážou a popritom i chudli. Bolo dokázané, že pri 45-minútovej hĺbkovej švédskej masáži poklesne stresový hormón kortizol, čo spôsobí, že v ďalších dňoch budete mať pokojnejší režim, budete vyrovnanejší. Neporušíte svoj jedálniček, pretože hladové návaly často spôsobuje i tento hormón.

Ak teda patríte medzi tých, ktorí sa rozhodli schudnúť alebo detailne dbáte o svoju postavu po celý život, skúste k správnemu jedálničku, diétam a športovaniu občas zaradiť i tieto činnosti. Oddýchnete si pri nich, zregenerujete sa a bude to mať pozitívny vplyv na váš metabolizmus.