10 tipov ako vyzerať mladšie za dva týždne

Vráťte čas a omladnite s jednoduchými zmenami vášho životného štýlu. Ak trochu pozmeníte svoje zlozvyky, výsledok uvidíte okamžite! Jediné čo treba urobiť, je osvojiť si správne návyky a starať sa o seba.

Tvár ženy Zdroj foto: Shutterstock.com

Tieto jednoduché tipy vám zaručia mladší vzhľad, väčší prísun energie, a tiež skvelú náladu. Ak sa chcete cítiť sebaistejšie a vyzerať mladšie, skúste si osvojiť pár základných zvykov. Niekedy sú to iba drobnosti, ktoré rozžiaria pleť a obnovia zdravie. Riadime sa heslom: V zdravom tele, zdravý duch! Dobrá nálada a elán do života, väčšinou idú ruka v ruke so zdravým telom. 

Nemôžeme síce zastaviť čas, ale čo naozaj urobiť môžeme, je posunúť hodinky o trochu dozadu, a získať tak mladší vzhľad vlasov, rúk aj pokožky. Ak si myslíte, že  to nepôjde bez návštevy plastického chirurga, drahých skrášľovacích procedúr alebo bez lekárničky plnej krémov a nápojov, ste na omyle! Niekedy stačí naozaj málo a zázrak je na svete! Všetko čo v skutočnosti potrebujete, je preskúmať svoje každodenné zlozvyky a namiesto nich si osvojiť zopár jednoduchých omladzujúcich trikov

1. Vynechajte tepelnú úpravu vlasov

Mladistvé vlasy majú švih, lesknú sa a žiaria. Ak sa chcete priblížiť k tomuto vzhľadu, zahoďte každodenné používanie žehličky, kulmy alebo fénu. Ich pravideľné používanie spôsobuje, že vlasy sú spľasnuté, ťažkopádne, krepovité, rýchlo zachlpené, štiepia sa a v konečnom dôsledku sú zničené. Nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy. Ak si vlasy umývate každý deň, skúste to obmedziť na každý druhý deň. Neustále umývanie vlasov môžete totiž jednoducho obísť používaním suchého šampónu.

Ako posunúť hodinky?

Skúste dopriať svojim vlasom dvojtýždňovú dovolenku od akýchkoľvek pomôcok tepelnej úpravy. Uvidíte, aký to bude mať efekt. V tomto období si nechajte vlasy uschnúť prirodzene, alebo môžete tiež skúsiť nosiť na noc drdol ak chcete dosiahnuť vlnitý efekt. 

Najnovším hitom sú aj ponožky, ktoré sa používajú ako nátačky. Výsledok naozaj stojí za to! Postup je jednoduchý. Rozdelíte si všetky vlasy na 4 - 6 väčších prameňov, v závislosti od hustoty a dĺžky vašich vlasov. Tieto pramene postupne omotáte na klasickú ponožku až na úroveň uší, a potom ponožku zaviažete. Takto si namotáte na ponožku všetky vlasy a pôjdete spať. Ráno po odmotaní ponožiek budete prekvapené aký mladistvý, vlnitý, a hlavne upravený účes dosiahnete. Výhoda oproti klasickým nátačkám je v pohodlnom spánku bez tlačenia a v prirodzenejšom výsledku.


Pozrite si toto krátke VIDEO s návodom, ako využiť obyčajné ponožky na vyčarenie krásneho účesu:

Zdroj videa: Youtube.com

2. Používajte SPF krémy každý deň

Dermatológovia stále hovoria o každodennom používaní ochranných krémov aby sme podporili prevenciu vzniku rakoviny kože. Ako to naozaj je? V zime je síce slnko slabšie ako v lete a menej citeľné, no napriek tomu sa vám tieto krémy zídu. Objavili sme totiž ich ďalší účinok v podobe omladzovania kože. Viaceré štúdie preukázali pozitívne účinky ochranných krémov v súvislosti s pomalším starnutím kože. 

Ako posunúť hodinky?

Krémy SPF 30 sú zlatým štandardom, ktorý dermatológovia bežne odporúčajú. Môžete zohľadniť aj svoj druh pleti, ale v priebehu týchto dvoch týždňov starostlivosti si doprajte dostatočné množstvo krému každý deň. V našom podnebnom pásme nie je slnko také silné, preto vám možno bude stačiť aj slabšie SPF ale vyberte si naozaj kvalitný krém. Výsledok už posúďte vy. Určite bude stáť za to!

3. Krémujte si ruky

Koža na rukách je veľmi tenká a citlivá. V porovnaní so zvyškom tela táto časť pokožky najrýchlejšie starne. Suchý vzduch tiež pôsobí negatívne na hydratáciu pokožky rúk. Suché ruky vyzerajú ešte staršie a koža sa abnormálne namáha. Ruky máme neustále v činnosti, a teda si ich aj častejšie umývame v priebehu dňa. Vďaka tomu je na nich pokožka neustále namáhaná a dehydratovaná. Čo s tým?

Ako posunúť hodinky?

Noste stále v kabelke kvalitný krém na ruky. Ak vám nie je pohodlné si ich po každom umytí krémovať, urobte tak aspoň dvakrát denne. Vaše ruky sa vám určite poďakujú a uvidíte na nich čoskoro výrazný rozdiel. Ak chcete, môžete si vybrať krém s ochranným faktorom SFP aj na ruky.

4. Nalakujte si nechty

To miesto na tele, ktoré skutočne hneď odhalí náš vek nie je tvár, ale sú ním naše ruky. Preto by sme sa o ne mali pravideľne starať. Na rukách je dôležitá pokožka, no rovnako si všimneme hneď aj nechty. Zažltnuté, neupravené a zničené nechty vedia pôsobiť veľmi odpudzujúcim dojmom. Poradíme vám veľmi jednoduchý trik, vďaka ktorému vám nikto neuhádne skutočný vek.

Ako posunúť hodinky?

Neviete ako? Nalakujte si nechty! Ruky potom vyzerajú upravene, mladšie a príťažlivejšie. Nemusíte sa púšťať do odvážnych odtieňov, ak sa na to necítite. Jednoduchá francúzska manikúra alebo iba lak telovej farby vie urobiť divy. Samozrejmosťou je starostlivosť o kožtičku v okolí nechtov, a tiež dbať na pružnú pokožku rúk. Skúste si odfotiť svoje ruky pred a po tejto procedúre. Na nespoznanie, však?

5. Vyhnite sa potravinám, ktoré zafarbujú zuby

Biele a zdravé zuby sú znakom dobrého telesného zdravia, ale aj krásy a mladosti. Tmavé, horúce a lepkavé potraviny ako napr.  barbecue a sójová omáčka, spôsobujú tie najhoršie škvrny a zafarbenia zubov. Ďalšie notoricky známe potraviny, ktoré spôsobujú škaredý odtieň zubov sú cola, káva alebo aj červené víno. Ak patríte k milovníkom týchto potravín a nápojov, nezúfajte. Vieme ako na to aj bez diéty.

Ako posunúť hodinky?

„Zelené potraviny sú zubnou kefkou prírody." Spása vašich zubov môže byť jednoduchá, a dokonca aj chutná! Namiesto barbecue omáčky si dajte k mäsu _ovocné čatný, čerstvé bylinky _alebo doma vyrobený smotanový dip. Farebným a ochuteným nápojom by ste sa mali vyhýbať tak či tak, kvôli svojmu zdraviu. Skúste tieto dva týždne piť hlavne čistú vodu, prípadne nesladené čaje. Urobíte niečo pre svoje zdravie, aj zúbky. 

6. Pravideľne cvičte

Cvičenie zlepšuje krvný obeh, čo umožňuje pokožke vyzerať čo najlepšie. Dokonca, nová štúdia z univerzity McMaster v Canade hovorí o zvrátení procesov starnutia v našej pokožke, vďaka pravideľnému cvičeniu. Okrem toho, keď ste vo forme, vyzeráte a aj sa cítite mladšie.

Ako posunúť hodinky?

Ak máte pocit, že nemáte vo svojom aktuálnom životnom štýle čas na pravidelné cvičenie, skúste aspoň 30 minút denne. Nemusíte nevyhnutne ísť do posilňovne aby ste cvičili. Vyhraďte si iba 30 minút denne na rýchlu chôdzu, chodenie po schodoch, cvičenie doma v podobe drepov alebo si choďte na pol hodinku zabehať. Je to na vás ale skúste to dodržať aspoň dva týždne. Výsledok vás ohromí.

7. Sledujte si denný prísun soli a cukru

Množstvo soli a cukru prijímame v našich denných dávkach vďaka hotovým jedlám, polotovarom, jedálňam, reštauráciám a svojej vlastnej lenivosti, prečítať si zloženie potravín. Ani netušíme koľko soli a cukru obsahujú potraviny, ktoré každý deň konzumujeme. Určite sa nám nepodarí ustriehnuť všetko ale ak si pripravíme čo najviac jedla doma, eliminujeme ich množstvo. 

Ako posunúť hodinky?

Ak jedávate veľa slaných potravín, zadržiavate si tým vodu v tele. Následne to spôsobuje tzv. opuchnutý vzhľad, najmä v podobe vačkov pod očami. Soľ číha všade: v pečive, koreninách, ceráliách, hotových omáčkach, tiež v polotovaroch a pod. Ideálnym a chutným riešením je pozorne si prečítať zloženie potravín, a tiež vyčleniť si trochu času na domácu prípravu niektorých jedál. Okrem toho, že budú chutiť lepšie, urobíte niečo aj pre svoje zdravie. Prečítajte si tiež: Ako poslať nevzhľadné vačky pod očami kade ľahšie?

8. Dostaňte svoju závislosť na smartfóne pod kontrolu

Ak patríte k ľuďom, ktorí majú svoj telefón na základné komunikačné potreby, ste jeden z mála. Väčšina už dnes totiž trpí závislosťou na svojich telefónoch. Vedeli ste, že keď píšete často správy a prezeráte si napríklad svoj Facebook, máte automaticky hlavu dole? Podporujete tak vznik vrások a dvojitej brady. Pri tejto polohe hlavy vám ochabujú svaly, nehovoriac o mimike, ktorá zvýrazňuje napätie pokožky. 

Ako posunúť hodinky?

Porozmýšľajte, kde najčastejšie používate svoj mobil. Či už je to v práci, doma alebo niekde vonku, skúste si napísať na papierik pripomienku, najlepšie v úrovni očí, alebo niekde, kde si to všimnete aby ste sa neskláňali a nehrbili. Obmedzte používanie svojho telefónu na minimum a namiesto času, ktorý trávite prezeraním si nepodstatných vecí, porozmýšľajte ako by ste si oddýchli. Aj vaše oči si niekedy potrebujú oddýchnuť od neustáleho hľadenia do obrazoviek (či už televíznych, počítačových alebo mobilných). Čítajte viac: Ako sa zbaviť škaredého podbradku?

9. Stravujte sa zdravšie

Ak chcete vyzerať mladšie a zdravšie, musíte dodať svojmu organizmu veľa živín a vitamínov. Vonkajšia krása je iba zrkadlom vnútorného zdravia, preto aj pokožka je suchá, ak nedodržiavate správny pitný režim. Pokožka má sklon k nedokonalostiam a tvorbe akné, pokiaľ konzumujete stravu, ktorá vám škodí. Skúste sa naladiť na zdravšiu stravu a dajte jej zelenú!

Ako posunúť hodinky?

Zamerajte sa na zelené potraviny, ktoré su bohaté na množstvo vitamínov. Najlepšou voľbou je zaradiť do svojho jedálnička špenát, brokolicu a všetku zeleninu, ktorú máte radi. Skúste aspoň zväčšiť porcie zeleniny k mäsu. Niekedy úplne stačí si dať namiesto prílohy čerstvý alebo teplý šalát. Napríklad aj tento: Teplý šalát z fazule s čiernym očkom.

10. Doprajte si dostatok spánku

Počas hlbokého spánku telo produkuje väčšie množstvo estrogénu a progesterónu. V našom tele sa tak tvoria prirodzené mechanizmy obnovy buniek pleti, takže budete vyzerať žiarivejšie po prebudení. Okrem toho, že po dostatočnom a kvalitnom spánku budete mať lepšiu náladu, ešte aj zvládnete viac aktivít v priebehu dňa. Tieto hormóny pomáhajú predchádzať akné a iným problémom pleti. 

Ako posunúť hodinky?

Skúste si vytvoriť upokojujúce rituály zaspávania, ktoré vám navodia príjemnú atmosféru bez toho, aby ste zaspávali pri zapnutej televízii. Môžete spojiť príjemné s užitočným a pred spaním sa odmeniť za celý deň, šálkou horúceho mlieka s medom alebo chutným medovkovým čajom.