Babské tipy pre krásne vlasy

Krásna plná hriva, ktorá by po nej netúžila? Aj keď nie všetkým nám príroda nadelila krásne a husté vlasy, starať sa o ne môžeme rovnako. A netreba na to ani drahé prípravky. Opýtali sme sa vás na vaše osvedčené domáce recepty. Nechajte sa inšpirovať.
Zdroj foto: Shutterstock.com

Zdravé a lesklé vlasy

Ak chcete mať vlasy zdravé, umývajte / oplachujte ich vývarom zo zeleného alebo čierneho čaju.

Pre nádherný lesk vlasy po umytí oplachujte octom.

Žihľavový zápar na zdravé vlasy

5 hrstí sušenej žihľavy zahrejte s 2,5 l vody až do bodu varu, následne nechajte luhovať cca 10 minút. S takto vytvoreným záparom oplachujte vlasy po každom umytí.

Prírodné tužidlo

Potrebujete tužidlo? Použite pivo. Vmasírujte ho do vlhkých vlasov a upravte. Ešte lepšie, ak máte rozprašovač, nalejte pivo doňho a nastriekajte na vlasy. Účes bude lepšie držať formu. Zápachu sa báť nemusíte, po uschnutí z vlasov vyprchá.

Svetlé vlasy ešte svetlejšie

Chcete zosvetliť? Použite harmanček alebo citrón. Funguje na svetlé vlasy, ktoré budú ešte svetlejšie a tiež lesklejšie.

Proti štiepeniu končekov

Rozotrite v rukách malé množstvo kokosového alebo argánového oleja (stačia 2 kvapky) a aplikujte na mokré alebo suché končeky. Opakujte každý večer.

Výživné vlasové masky

Maska na vlasy s olivovým olejom

5 čajových lyžičiek olivového oleja zmiešajte s 2 vajíčkami. Votrite rovnomerne do vlasov a premasírujte pokožku hlavy krúživými pohybmi, čím sa zároveň prekrvia vlasové folikuly a podporí sa tak rast vlasov. Následne zabaľte vlasy na 15 minút do uteráka (pod uterák môžete tiež použiť igelit alebo sprchovú čiapku) a potom dôkladne opláchnite.

Medová maska s prídavkom olivového oleja

Zmiešajte 2 čajové lyžičky včelieho medu s 3 lyžičkami olivového oleja. Dôkladne vmasírujte zmes do vlasov, zabaľte do uteráka a nechajte pôsobiť 15 minút. Vlasy opláchnite a umyjte prírodným šampónom.

Maska na lesklé vlasy

Na našampónované vlasy nakvapkajte šťavu z čerstvo vyžmýkaného citróna alebo jablčný ocot (8 % koncentrácia), jemne vmasírujte a následne opláchnite vlažnou vodou. Potom môžete použiť váš bežný kondicionér. Vďaka tejto procedúre sa z vlasov odstránia všetky zvyšné nečistoty, mastnota a docielite tak krásny žiarivý lesk. Pozor, medzi jednotlivými aplikáciami sa odporúča dodržať odstup aspoň 2 týždňov.

Kúra na tenké a lámavé vlasy

Zmiešajte cca 30 ml piva s 1 vajíčkom a votrite zľahka do vlasov. Zabaľte vlasy do uteráka a nechajte pôsobiť 15 – 30 minút. Následne umyte šampónom.

Maska pre dokonale vyživené a zdravé vlasy

Táto maska je zvlášť vhodná pri problémoch s vypadávaním vlasov, rednutím či lupinami, je však vhodná pre všetky typy vlasov. V kuchynskom mažiari rozdrvte semená senovky gréckej (bežne dostať v lekárni), zalejte vlažnou vodou a nechajte cez nos stáť. Pripravenú zmes dôkladne vmasírujte do vlasov a vlasovej pokožky a nechajte pôsobiť 15-20 minút. Následne zmyte masku jemným šampónom (ideálne je použiť detský šampón).

Prečítajte si tiež:

4 zázračné medové recepty pre celé telo


Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti s domácimi vlasovými receptami v diskusii.

morticia 17

Bohužiaľ, já mám takú kvalitu vlasov, že nemôžem nič prírodné. Napríklad keď si umyjem vlasy prírodným šamponom tak ich mám ako seno. Vyskúšala som všeličo napríklad olivový olej, alebo arganový a nakoľko mám vlasy jemné tak vlasy po nich boli splihlé a mastné. preferujem kozmetiku ,ktorá je na vlasy určená, pretože prírodné produkty si môže dovoliť len ten kto má kvalitné vlasy a hlavne nefarbené.S kvalitou mi pomohli vlasové stimulátory s placentou od Victorie beauty, které jsou jako ampulky a vtierajú sa do korienkov vlasov. Po 2 mesiacoch boli viditeľné výsledky.

ViolettaEll

Vyskúšajte mydloteku u tri lili ci sa Vám tam nezapáči nejaký šampón, mne pomohol hedvábne bylinky, vlasy mám kučeravé konkrétne typ 3A, možno ste si vyberali nesprávny pomer olejov a byliniek.

didka206

ja používam Revalid a nemám problém ani s vypadávaním ani sa nelámu... väčšinou objednávam cez internet kde je vždy všetko lacnejšie :)) teraz som objednávala cez -odkaz odstránený- :) vyšlo lacnejšie