Pikantné fazuľky

Fazuľa je chutná strukovina, ktorá vraj podporuje chudnutie, zvyšuje vitalitu a predlžuje život. Je významným zdrojom bielkovín, má málo tukov, naopak obsahuje vysoký podiel vlákniny. Ak ešte nie je pravidelnou súčasťou vášho jedálnička, mali by ste tak rozhodne spraviť.
### Čo budeme potrebovať?
  • šálka bielej fazule
  • šálka červenej fazule
  • 2 paradajky
  • 2 papriky
  • 1 cibuľa
  • 2-3 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ks bobkového listu
  • ocot
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka

Postup

Fazuľu namočíme deň vopred, vodu zlejeme. Fazuľu opäť zalejeme čerstvou vodou, pridáme bobkový list a uvaríme. Každý druh fazule namáčame zvlášť, aby sme sa vyhli nerovnomernému vareniu. Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú papriku a paradajky, ktoré sme predtým sparili. Krátko podusíme a pridáme na kolieska nakrájané zemiaky a prelisovaný cesnak. Nakoniec spojíme s uvarenou fazuľou, premiešame, osolíme, okoreníme a posypeme provensálskym korením (zmes byliniek - rozmarín, bazalka, tymian, oregano). Servírujme ozdobené posekanou petržlenovou vňaťou.

**TIP do kuchyne:** Solíme až uvarenú cibuľu, aby sa nepredĺžila doba varenia.