Dusená miešaná zelenina s čili, cesnakom a zázvorom

Nie je žiadnou novinkou, že zelenina má vďaka vysokému obsahu vitamínov a minerálnych látok nezastupiteľné miesto vo výžive. Posilňuje dôležité fyziologické procesy a znižuje riziko civilizačných ochorení. Zaraďte viac zeleniny do jedálneho lístka a pozorujte svoje telo. Zlepší sa vám trávenie, zníži hmotnosť, rozžiari pleť, aj vlasy budú zdravšie...

Čo budeme potrebovať?

  • 3 ČL sezamového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2-3 čili papričky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL posekaného čerstvého zázvoru
  • 8 hrnčekov zeleniny (zmes brokolice, karfiolu, cukiny, špargle, hrášku, kapie) - zeleninu môžeme podľa chuti a sezóny meniť

Zálievka:

  • ½ hrnčeka slepačieho vývaru
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL medu
  • šťava z jedného citróna

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme nasekané čili papričky, prelisovaný cesnak a zázvor. Postupne podľa tvrdosti pridávame zeleninu a udusíme do mäkka. Hotovú zeleninu prelejeme vývarom, do ktorého sme primiešali sójovú omáčku a šťavu z citróna. Podávame s varenou ryžou, prípadne s celozrnným pečivom.

TIP do kuchyne:
Recept je výborný na zužitkovanie zvyškov zeleniny, ktoré pri varení z času načas zostanú. Ak ich dobre uskladníme, môžeme si takto pripraviť ľahkú a zdravú večeru.