TOP najbláznivejšie diéty

V snahe zhodiť zopár kíl sme niekedy schopné urobiť čokoľvek. Vyskúšame i tie najbláznivejšie diéty, nad ktorými sa niekedy rozum zastavuje. Čítanie len na vlastné nebezpečenstvo...
Zdroj foto: Shutterstock.com

Inšpirovali sme sa vašimi tipmi a zážitkami, ktoré ste zasielali do našej súťaže "Najbláznivejšie diéty"  a prinášame vám výber tých najlepších. Čo poviete, dali by ste sa nahovoriť na niektorú z nich?

Jedlo treba len prežuť a vytiahnuť z neho živiny

A áno, potom, keď ho niekoľkokrát prežujete, tak ho treba vypľuť, a tým pádom nepriberiete, lebo ho nezjete. Jednoduché nie? Už len, kde s toľkým vypľutým jedlom a vôbec, nebude toho škoda?

Jesť len kapustovú polievku

Má to niečo do seba, polievky sú pri chudnutí účinné, vďaka ich tekutej konzistencii. No nevieme, čo by na toľké množstvo kapusty povedalo naše trávenie...

Piť len žihľavový čaj

Toto by sme určite neodporúčali, pretože po pár dňoch si môžete privodiť kŕče v bruchu. 

Čaj, káva, voda so soľou a občas Bake rolls a cottage

Ak sa chcete doslova utýrať, tu je návod. Ten čaj by sa ešte dal, ale káva a voda so soľou vám nielenže živiny nedodajú, ale ešte vás aj vysušia. A o "pestrosti stravy" ani nehovoríme.

Ak chcete naozaj zdravo schudnúť, doprajte si jednu-dve kávy alebo čaj denne popri normálnom stravovaní, takto pomôžu spaľovať tuky, ale to ich najprv musíte prijímať.


Vedeli ste?

Aké sú riziká rýchleho chudnutia?

Vlákninová diéta

Pravidlo spočíva v tom, že vždy, keď máte hlad, dáte si vlákninu a zapijete ju vodou. Potom vám napučí v bruchu a bude po hlade. Apetít tým síce oklamete, ale váš metabolizmus bude na bode mrazu.

Nejesť po piatej

Toto patrí k najväčším mýtom pri chudnutí. Pre ľudi, ktorí chodia skoro spať by sa to možno ešte dalo, ale pre ostatných, ktorí sú aktívni do neskorých nočných hodín to nie je vôbec dobrý nápad. Keď takýmto extrémom budete svoje telo vystavovať dlhodobo, začne si ukladať zásoby a dostaví sa úplne opačný efekt.


Skúste na to ísť cez psychiku:

Triky, ako jesť menej

Paradajková diéta

Spočíva v tom, že človek je všetko, čo obsahuje paradajky počas celého dňa. Efekt sa možno zjaví, ale vplyvom nedostatku ostatných potrebných živín sa časom dostaví únava a malátnosť.

Chudnúť s DRU tyčinkami?

Vraj sa z nich nepriberá, keďže tyčinky ako také sa môžu konzumovať pri diétach napríklad i v nemocnici. To sedí, ale mať ich na raňajky, obed a večeru? Kto by to vydržal?

Ketónová diéta

Komu by sa nepáčila diéta založená na jedení klobások a slanín? Vyzerá to lákavo, no až do chvíle, keď zistíte, že to všetko musíte spratať bez chleba, bez horčice či kečupu a pomôcť si nemôžete ani akoukoľvek zeleninou. Ostáva vám len zapíjať to všetko vodou.

No táto diéta založená len na bielkovinách a ťažkých tukoch vás v konečnom dôsledku vyčerpá, keďže budete postrádať akýkoľvek cukor a iné živiny.

Vajíčková diéta

Jedinou zásadou je jesť niekoľko dní len natvrdo uvarené vajíčka, ráno, na obed, večer. Takýmto stravovaním si však len zhoršíte cholesterol.

Diéty zo záhradky:

Prečo nevyužiť zeleninu, ak ju máme navyše aj v záhradke na diétovanie?

  • reďkovková diéta
  • špargľová diéta

Banánová diéta

Ovocie je to veľmi zdravé, len pozor, aby sa z vás nestali opice!

Čo tak skúsiť radšej dlhodobé zdravé stravovanie? Inšpirujte sa: 

  • 1. jedlo: pohár srvátky, grahamová hrianka a banán
  • 2. jedlo: pohár srvátky alebo grapefruit s lyžičkou medu
  • 3. jedlo: kuskus so zeleninou alebo chudé mäso na prírodno, dusená karotka s cviklou a ryža
  • 4. jedlo: vajíčko natvrdo, syr cottage s chilli
  • 5. jedlo: malá konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, reďkovka, paradajka alebo omeleta so šampiňónmi a s hráškom.
  • 6. jedlo: pohár srvátky alebo mlieka

Čítajte viac:

Začnite boj s kilami cez víkend!