Podľa týchto príznakov môžete byť tehotná

Kým si nespravíte test alebo nenavštívite svojho lekára, nebudete vedieť naisto či ste alebo nie ste tehotná, no predsa existujú príznaky, ktoré to môžu odhaliť.

Zdroj:Shutterstock.com

1.  Cítite sa strašne unavená

Aj toto môže byť vedľajším účinkom počatia. Už v skorých fázach sa telo pripravuje na všetky možné zmeny a tým vás núti k väčšiemu oddychu a relaxu.

2. Je vám zle od žalúdka

Každý lekár potvrdzuje, že nevoľnosti sú to najčastejšie, na čo sa ženy zvyknú sťažovať. Tie môžu byť vyvolané vplyvom všetkých hormonálnych zmien, ktoré sa dejú vo vašom tele počas tohto obdobia. Častokrát sa hovorí o „rannej nevoľnosti“, no žalúdok vás môže trápiť aj počas celého dňa – neustále.

Koncept starostlivosti pre bezpečný a zdravý vývin dieťaťa

3. Vaše prsia sú obzvlášť citlivé a boľavé

Príčinou tohto stavu je zvyšovanie hladiny estrogénu, progesterónu, prolaktínu a to všetko vedie k narastaniu vášho nepohodlia. Tento príznak sa u mnohých žien objavuje aj počas PMS, no ak sa jedná o tehotenstvo, bolesť je ešte výraznejšia a možno spoznať rozdiel (či sa jedná len o PMS alebo ide o niečo viac).

4. Zvýšená teplota

Pri ovulácií sa vaša teplota zvyšuje o pol stupňa kvôli nárastu progesterónu, no ako náhle dostanete menštruáciu, teplota sa ustáli na klasickej úrovni. Ak však vaše dni neprídu (z dôvodu tehotenstva), hladina progesterónu zostane zvýšená a to vyvolá vyššiu telesnú teplotu ženy. Je to dobrá pomôcka pre ženy, ktoré sa snažia otehotnieť. Ak si budú pozorne sledovať svoju teplotu, na základe nej môžu úplne presne zistiť, v ktoré dni ovulujú.

Nebezpečný spôsob: aj takto chcú ženy otehotnieť!

5. Trochu „špiníte“

Nemusíte sa toho zľaknúť – je úplne normálne vidieť trochu krvi na vašej spodnej bielizni aj v čase, keď ste tehotná. Nemusí to hneď znamenať niečo zlé. V skutočnosti sa jedná o bežnú vec počas prvého trimestra tehotenstva.

6. Máte chuť na čalamádu so zmrzlinou...

.... alebo na sardinky s horčicou. Akékoľvek chute, ktoré sa vymykajú z vášho bežného jedálnička môžu znamenať možné počatie. Veľa žien potvrdilo, že počas tehotenstva mali chuť na potraviny, ktoré predtým nemohli vystáť.     

6 smutných príčin tehotenstva pubertálnych dievčat