Ako si zachovať mejkap aj počas horúcich, letných dní?

Nechcete sa ani počas leta vzdať líčenia, no neviete ako ho udržať na svojej tvári kvôli nepríjemnému poteniu? Prinášame niekoľko dobrých rád pre dlhotrvajúci letný mejkap.
Zdroj: Shutterstock.com
### Hlavná rada znie: „menej je niekedy viac“

Obzvlášť v lete je dobré riadiť sa týmto pravidlom a snažiť sa obmedziť denné líčenie na minimum. Opálenie dokáže priniesť farbu do vašej tváre a preto nie je potrebné zaťažovať svoju pleť ďalšími vrstvami mejkapu.

Viete, aké sú najčastejšie chyby v líčení?

Uchovajte si mejkap aj pri veľkých horúčavách

Rozčuľuje vás slabá „výdrž“ vášho mejkapu? Zafixujte si ho! V obchodoch už môžete nájsť i takzvaný fixátor (fixačný sprej) na mejkap, ktorý zaručuje perfektný mejkap na dlhé hodiny až do odlíčenia. Stačí si ho nastriekať na tvár a za pár sekúnd je vaše líčenie zafixované. Fixátor používajú kozmetičky najmä pri líčení neviest, ktoré čaká náročný deň a nemôžu sa zaoberať rozmazávajúcim sa mejkapom. V lete je dôležitý aj **výber správneho mejkapu s ochranným faktorom**minimálne SPF 15. Ak však viete, že strávite na slnku aj celý deň, voľte vyšší ochranný faktor (bežne odporúčaný SPF 30).

Vyberajte si vodeodolnosť

Ak sa nechcete vzdať líčenia, no netúžite ani po rozmazaných očiach a stečenom mejkape, voľte vodeodolnosť. Vodeodolný mejkap má dlhotrvajúci účinok, vďaka čomu trvalo prekrýva farebné nedostatky pleti (pupienky, jazvy, kruhy pod očami), zlepšuje vzhľad unavenej pleti a prináša hebkosť a jas. Zväčša sa nanáša na podkladový krém, ktorý ho ešte viac upevní na pokožke. Vodeodolná špirála prinesie väčší komfort vašim očiam - vydrží dlhšie. Pri takomto type špirály však musíte venovať väčšiu pozornosť pri odličovaní – voľte odličovacie produkty, ktoré sú priamo určené na vodeodolnú špirálu, čím ju ľahšie odstránite zo svojich mihalníc a nepodráždite pritom ani svoje oči. V obchodoch nájdete i vodeodolné linky na oči, ktoré sa na vašich očiach udržia dlhšie a nenájdete ich rozmazané po celom okolí tváre.

Nechcete, aby sa vám rozmazali tiene?

Už ste aj stratili chuť nanášať si očné tiene, keď sa počas dňa neustále rozmazávajú? Riešenie je jednoduché. Zaobstarajte si podkladovú bázu pod tiene. Jedná sa o krém, ktorý zmatní očné okolie a dokonale ho pripraví na aplikáciu očných tieňov. Jeho pozitívom je, že dlhodobo fixuje nanesené tiene a zamedzuje ich zlievaniu v očnom záhybe. Vďaka podkladovej báze sú tiene navyše i jasnejšie a výraznejšie.

Chráňte svoje pery

Počas leta sa odporúča viac používať lesky na pery ako matné rúže, ktoré len zbytočne vysušujú vaše pery. Ak však dávate radšej prednosť rúžu, skúste v obchode pohľadať tzv. „bozkávateľný“ dlhotrvajúci rúž, ktorý sa nebude rozmazávať ani počas horúcich, letných dní. V prípade, že vaše pery citlivejšie reagujú na slnko, pred každým pobytom vonku na ne aplikujte balzam s ochranným faktorom, ktorý pre ne zabezpečí účinnú ochranu.


Pozor: Viete, aké sú najčastejšie chyby v líčení?