Premenila tuk na svaly vďaka kettlebell swingu

Tracy Reifkind zhodila 50 kilogramov vďaka kettlebell swingu a zmene jedálnička. Dnes už je v tomto cvičení celebritou a svoju postavu si udržuje. Čo všetko tomu však predchádzalo? Ako si Tracy vybojovala svoju premenu?
Zdroj foto: Shutterstock.com

Táto žena vymenila približne 50 kilogramov tuku za úžasné svalnaté telo. Pýtate sa ako? Vďaka jedinému cviku a samozrejme, zmenám v jedálničku. A dnes je z nej certifikovaná trénerka kettlebell swingu!

Všetko to začalo stávkou

Tracy je manželkou Marka Reifkinda, uznávaného trenéra, takže určite s podporou nemala problém. Spúšťačom jej chudnutia však bola stávka v práci. To nakoplo jej súťaživú povahu, stávku nakoniec vyhrala a svojmu životnému štýlu v znamení kettlebell swingu už zostala verná. Vymyslela si svoj vlastný program cvičenia a stravovania.


Pozrite si aj tento inšpiratívny príbeh:

Má 78 a stále na sebe maká!

Prečo kettlebell?

Kettlebell swing je intenzívny cvik, ktorý v sebe spája výhody kardia a silového tréningu. A navyše nepotrebujete nič iné, len kettlebell liatinovú guľu s držiakom. Zídu sa vám ešte stopky alebo nejaká aplikácia do mobilu. Cvičiť je ideálne naboso.

Tracy doporučuje, aby ste sa cvik naučili pod dohľadom skúseného trénera. Pokyny a obrázky totiž na začiatku nestačia a swing je jeden z cvikov, na ktorom je stále čo opravovať a vylepšovať.

Dnes už Tracy cvičí aj iné kettlebell cviky, napríklad snatche, turkish get up a ďalšie, ale k svojmu dokonalému telu sa dopracovala vďaka swingu. Prezývajú ju i „kráľovná swingu“, pretože zacvičila najviac kettlebell swingov zo všetkých ľudi na svete.

Zmena jedálnička bola tiež dôležitá

Tracy potrebovala vytvoriť program, ktorý by jej umožňoval konzumovať veľký objem jedla, na ktorý bola predtým zvyknutá. Takže hlavnou zložkou jej jedálnička sa stala zelenina. Veľké porcie šalátov a polievky. Ďalšou zložkou je proteín a tiež tuk. Ovocie a orechy si dáva na raňajky. Pečivo, cestoviny a sacharidy takmer úplne vylúčila. 

No raz za týždeň si dopraje aj nejaký ten prehrešok vo forme pizze či zmrliny. Deň po tom sa však obmedzuje ešte viac, aby tieto kalórie spálila. Tomuto systému pripisuje to, že jej váha za celý čas chudnutia ani raz nestagnovala. 

Dnes je Tracy inšpiráciou pre ostatných, stala sa trénerkou a odbornou konzultantkou a chce svoje skúsenosti a znalosti predať aj ostatným. Pretože každý si je pánom svojho tela a môže ho zmeniť k lepšiemu pomocou odbornej prípravy, cvičebného plánu, jedálnička a disciplíny. Keď sa to podarilo jej, môže sa to podariť každému!


Pozrite si tiež, čo všetko dokáže pevná vôľa:

Má 78 a stále na sebe maká!

zfg

Dobra blbost v nadpise. Mali by ste si to opravit. Zeny co sem chodia tomu niektore fakt veria a pytaju sa na fore, ze co maju robit, ako ten tuk premenia na svaly... stale im to nejak nejde /ani chudnutie, ani svaly/
a ani nikdy nepojde, pretoze tuk sa na svaly NIKDY nepremeni. Najskor musi ist prec ten tuk /zmena stravy aj zlozenie ako aj prijem, pohyb, vydaj energie vacsi ako jej prisun/ inak to nebudu svaly ale stale len tuk ktory posilovanim s tazkou vahou zpevnie a zvacsi objem, ale stale to bude skor tukove tkanivo, nie svaly ...