Nebojte sa odhaliť v sandáloch svoje nôžky. Takto ich budete mať dokonalé!

Obdobie leta znamená koniec uzavretým topánkam a príchod sandálov a žabiek. Obzvlášť čas dovoleniek pri mori núti ženy zbystriť svoju pozornosť a venovať väčšiu starostlivosť svojim nohám.
### Prebuďte svoje nohy

Veľakrát sa stane, že si počas zimy ťažšie hľadáme čas na pedikúru a tak sú naše nohy zanedbávané a schovávané v ponožkách. S príchodom leta je preto potrebné ich prebudiť a obnoviť. V prvom rade je dôležité odstrániť starú, stvrdnutá kožu, ktorá sa nachádza najmä na päte. Do lavóra si nalejte vlažnú vodu, pridajte primerané množstvo morskej soli a do takto pripraveného kúpeľa si ponorte nohy na 5-10 minút. Následne si zoberte pilník alebo drsnú pemzu a jemne odstráňte odumreté zvyšky kože z nôh. Netlačte príliš, aby ste si svoju pokožku nepoškodili.

Čo prezradia nechty o našom zdraví?

Hydratujte!

Vaše chodidlá sú počas leta zaťažované vo veľkej miere, a preto je potrebná neustála hydratácia. Najlepšie na regeneráciu nôh sú zábaly. Je už na vás, aký tip zábalu pre svoje nôžky vyberiete, no najvhodnejšou voľbou môže byť olivový olej, ktorý účinne hydratuje pokožku a zachováva ju príjemne hebkú. Na noc môžete vyskúšať aj zábal z vazelíny, ktorú si v hrubých vrstvách natrite na nohy a tie schovajte do hrubých ponožiek.

### Vytvarujte si krásne nechty

Na vytvarovanie vytúženého tvaru nechtov je najlepšie použiť pilník, s ktorým však narábajte opatrne, aby ste si nepoškodili kožu okolo nechtov. Počas leta sa odporúča kratší „strih“, ktorý je praktickejší a nespôsobuje žiadne zbytočné starosti.

Očarte sviežou farbou

Už dlhší čas premýšľate nad nejakou zmenou? Leto je najlepším obdobím na vybláznenie sa. Nebojte sa preto siahnuť po laku na nechty s nejakou bláznivou, žiarivou farbou, ktorá oživí vaše chodidlá a dodá im neodolateľný šmrnc. Ak z toho máte určité obavy, môžete sa vydať aj strednou, miernejšou cestou – zvoľte si farby, no nie až také výrazné. Výbornou voľbou môže byť lososová, tyrkysová, slabo žltá alebo oranžová.

Pri nanášaní laku je potrebné dbať na celkový postup. Obzvlášť počas leta musíte dávať pozor na správnu fixáciu. Na začiatok naneste vrstvu podkladového laku, potom nasledujú dve vrstvy farebného laku a nakoniec dve vrstvy povrchového laku.

### Čomu sa počas leta vyvarovať?
  • Chodeniu naboso okolo bazénov – tieto miesta sú rajom pre baktérie a plesne, ktoré nepridajú na kráse vašim chodidlám
  • Chodeniu naboso po dreve – triesky sú dôvodom, prečo by ste sa nemali vyzúvať ani na miestach, kde sa chodí po drevenej (neupravenej) podlahe
  • Obmedzte nosenie vysokých opätkov (15 cm a viac) – čím je vyšší podpätok, tým sa vytvára väčší tlak na brušká vašich chodidiel a tým viac trpia. Aspoň v lete striedajte opätky s nižšími sandálmi, ktoré sú rovnako príťažlivé a pre vaše nohy menej bolestivé.

Prečítajte si aj: Čo prezradia nechty o našom zdraví?


571487845

Niekedy je to už trápne, ako sa ľudia smejú s tých, čo nosia ponožky v sandáloch. Veď je to predsa každého vec ako sa oblieka a obúva a podľa mňa to vôbec nevyzerá divne, úplne normálne to vyzerá. No dobre to že si niekto obuje ponožky do žabiek, to je už zvláštne, ale ponožky v sandáloch, crosskách alebo v niečom podobnom je úplne normálna vec. Veď predsa crossky sú viac-menej uzavretá obuv a v týchto horúčavách nie je vôbec zdravé nosiť uzavretú obuv na boso, myslím, že každý vie čo to obnáša... Toť môj názor :) mier

kaya 55

Jednoznačne samozlupovacie ponožky. Sú hitom tohto leta. Ja som ich vyskúšala a nebudem nič iné praktikovať. Nohy sú po aplikácii veľmi pekné a táto pedikúra aj veľmi dlho vydrží. Odporúčam!!!! Mám rada aj na nehty ošetrujúce výrobky od Victorie beauty. Majú asi 15 výrobkov na ošetrenie a za veľmi dobré ceny!!!