Ako si zachovať opálenie čo najdlhšie?

Počas celého víkendu ste chytali bronz na lehátku pri vode, aby ste sa mohli popýšiť peknou hnedou pokožkou? Ak si chcete zachovať farbu čo najdlhšie, existuje niekoľko účinných trikov, ktoré vám s tým pomôžu.
Zdroj: Shutterstock.com

1. Ako prvý nastupuje peeling

Pred samotným opaľovaním je peeling skvelým spôsobom, ako získať hlbšie a bohatšie opálenie, ktoré vydrží dlhšie a bude vyzerať stále rovnako sviežo. Použite drsnú handru alebo štetec a pokúste sa jemne vydrhnúť celé svoje telo a zbaviť tak kožu starých, odumretých kožných buniek. Zamerajte sa najmä na kolená, lakte, zápästia, členky, nohy a päty. Po dokončení peelingu potom celé telo opláchnite a uterákom jemne osušte.

Ako sa bezpečne opaľovať?

2. Hydratácia nadovšetko!

Neexistuje lepší spôsob ako si udržať svoju pokožku sviežu a hebkú na dotyk než je hydratácia. V prvom rade, ešte počas opaľovania, nezabúdajte na aplikáciu opaľovacieho krému s dostatočne silným ochranným faktorom. Nielen, že tento produkt ochraňuje vašu pokožku pred UV žiarením, no dodáva jej aj efektívne hydratovanie. Po osprchovaní musí nasledovať telové mlieko alebo krém, ktorý je najlepšie aplikovať každý deň – pravidelne.

3. Uprednostňujte chladnejšiu vodu pri sprchovaní

Horúca vaňa spôsobuje vysychanie kože a to vedie k rýchlejšiemu blednutiu a odlupovaniu opálenej kože. Z tohto dôvodu sa odporúča sprchovať studenšou vodou, ktorá je aj počas letných horúcich dní omnoho príjemnejšia.

4. Dostatočný pitný režim zohráva kľúčovú úlohu

Pitie dostatočného množstva vody počas dňa pomáha predlžovať životnosť všetkých kožných buniek, vrátane tých pekne opálených nachádzajúcich sa na povrchu. Okrem iného napomáha voda ku dosahovaniu vyhladenej a pružnej pleti.

5. Zvýšte obsah beta-karoténu vo svojej strave

Rôzne štúdie ukázali, že jedlá bohaté na beta-karotény pomáhajú dodávať farbu pokožke zvnútra. Najlepšími prírodnými zdrojmi sú sladké zemiaky, marhule, mango, no najmä mrkva.

6. Zelenina a ovocie nesmú chýbať vo vašom jedálničku

Okrem stravy bohatej na beta-karotény treba svoje dni obohatiť aj o zeleninu a ovocie obsahujúce vitamín E. Tento vitamín je nevyhnutný pre zdravo vyzerajúcu pleť a pomáha aj pri udržaní žiarivej pokožky tým, že ju zbavuje nezdravých buniek. Z tohto dôvodu jedzte najmä brokolicu, marhule, jablká, broskyne, melón, arašidy či slnečnicové semienka.

7. Nemáčajte sa vo vode príliš dlho

Pokojne si môžete vychutnávať dlhšiu sprchu či kúpeľ vo vani, no nepreháňajte to príliš. Dôvodom je skutočnosť, že zvrašťovanie a zmäkčovanie pokožky zasahuje predovšetkým horné vrstvy, ktoré sú pekne opálené a ktoré si chcete udržať čo najdlhšie.

8. Chcete oživiť svoje opálenie?

Ak je vaša odpoveď áno, vhodným pomocníkom môže byť detský olej v spreji, ktorý dokáže efektívne rozžiariť vašu pokožku a dodať jej krásny lesk.


Bude vás zaujímať: Ako sa bezpečne opaľovať?