Strie už nie sú viac neriešiteľný problém!

Strie trápia mnohých ľudí, najmä ženy, pričom príčin, prečo je narušená elasticita pokožky, je viacero. Od prirýchleho rastu v puberte, cez obezitu, až po tehotenstvo, no veľkú úlohu zohráva aj genetika.
### 1. Nepodceňujte prevenciu

Natierať, hydratovať pokožku treba vždy. Nemusí to byť práve krém proti striám, ale pokojne hocijaké mlieko alebo olej na pokožku. Tá zostane pri pravidelnej starostlivosti dlhšie zdravá a mladá.

Zmiznú nám strie z kože pri opaľovaní?

2. Maskovanie

Ak vás problém strií už postihol, uvedomte si, že nie ste jediná a že to nie je koniec sveta. Strie sa dajú pri troche šikovnosti celkom pekne prekryť. Napríklad v oblasti dekoltu ich pekne skryjete použitím mejkapu a korektora, ideálne určeného na telo a nie na tvár, aby lepšie držal a nešpinil oblečenie.

3. Pohyb a stravovanie

Áno, majú na vznik strií významný vplyv. Pokožka je u športovcov pevnejšia a elastickejšia. Stravovanie dodáva pleti zase potrebnú výživu, aby si zachovala svoje vlastnosti. Netreba tiež zabúdať na strie, ktoré vznikajú pri prudších zmenách na váhe. Ak príliš priberiete, môže sa vám koža potrhať. Hoci sa vám aj podarí schudnúť, vaša pokožka vám bude pár kíl navyše pripomínať navždy. Pozor však na prehnané cvičenie a rapídny nárast svalstva!

### 4. Zázrak menom laser

Pre mnohé ženy, ktoré sa striami trápia, je to priam vykúpenie. Laser pôsobením ultrafialového svetla odstráni tenkú kožu okolo strií. Tá sa hojením veľmi rýchlo nahradí zdravou hladkou pokožkou. Dnes už existujú skutočne bezbolestné laserové ošetrenia, ktoré majú minimálny čas hojenia a viditeľné výsledky už po jednom ošetrení.

5. Abdominoplastika

Je chirurgické odstránenie prebytočnejkožena bruchu. Práve tá je väčšinou posiata aj striami. S týmto estetickým problémom bojujú najmä ženy, ktorým zostala ovisnutá a popraskaná koža na bruchu po tehotenstve.

6. Chemický peeling a mikrodermabrázia

Zväčša sa používajú na odstránenie vrások a stareckých škvŕn na tvári, no môžu sa použiť aj na odstránenie jaziev po akné a strií na iných častiach tela. Pri chemickom peelingu sa látky nanesú na postihnuté miesto a ich pôsobením sa odlepí horná vrstva pokožky a aktivuje sa tvorba novej. Takýto spôsob ošetrenia je ale účinný len pri jemných striách, rovnako ako pri mikrodermabrázii, kedy sa pôsobením kryštálov odstraňuje vrchná vrstva pokožky.


Prečítajte si aj: Zmiznú nám strie z kože pri opaľovaní?- - - - - -

modrofuzik123

mne strie zostalo ea stehnach po porode. je pre mna podstatne, ze mam tri zdrave deti, strie je len kozmetickou otazkou, nijak neskodi. pouzivam bepanthen proti striam, strie je po nom menej vidiet. ale stale, je to len strie:).

jackie5

staci sa kremovat pocas tehotenstva elastiqom a strie sa neobjavia, alebo ho pouzivat potom na vzniknute strie, ako moja segra co pouzivala ine pripravky a strii ma kopec :) az teraz objavila elastiq aspon jej trosku tie strie vyblednu