Akupunktúra a homeopatia - trochu iný pohľad na liečbu

Popri klasickej západnej medicíne čoraz viac ľudí hľadá odpovede na svoje zdravotné problémy aj v iných liečebných smeroch, napr. aj v akupunktúre či homeopatii. Čo sa za nimi skrýva?
### Akupunktúra je známa niekoľko tisíc rokov

Liečebná metóda akupunktúry je súčasťou tradičnej čínskej medicíny už niekoľko tisíc rokov. Jej podstata spočíva v stimulácii aktívnych bodov na tele pomocou špeciálnych ihiel kedy dochádza k nastoleniu správnej rovnováhy v prúdení energie cez kanály - meridiány. Okrem ihiel sa tiež využíva stimulácia teplom, chladom, elektrickým prúdom, zvukovými generátormi alebo svetelnými zdrojmi.

Akupunktúra si v súčasnosti získava mnoho priaznivcov medzi lekármi, ale taktiež medzi viacerými spokojnými pacientami. Túto medicínsku špecializáciu môžu vykonávať len lekári, ktorí boli špeciálne vyškolení a získali atestáciu. Veľmi často ju využívajú popri iných liečebných postupoch ako súčasť komplexnej liečebnej a preventívnej starostlivosti. Najčastejšie sa akupunktúre venujú algeziológovia, neurológovia, rehabilitační lekári, ale aj odborníci z iných špecializácií.

Vďaka akupunktúre možno liečiť aj predchádzať viacerým choreniam. Zaraďujeme sme napríklad:

  • rôzne bolesti – hlavy, uší, zubov, chrbtice, kĺbov a pod.
  • neurologické a reumatické choroby – neurózy, depresie, tiky, artritídy, tenisový lakeť, syndróm karpálneho tunela a pod.
  • cievne ochorenia – nedokrvované končatiny
  • alergické ochorenia – nádcha, žihľavka, ekzémy a pod.
  • závislosti – alkohol, cigarety a pod.
### Homeopatia využíva princíp liečby podobného s podobným

Homeopatia je ďalším typom alternatívnej medicíny, ktorá je celosvetovo veľmi známa a medzi mnohými ľuďmi obľúbená. Základom homeopatie je, že stavia na schopnosti organizmu vytvoriť a udržať si stav zdravia a na človeka sa pozerá ako na celok. Homeopati sa pri svojej práci riadia výrokom, ktorý vyslovil zakladateľ homeopatie Samuel Hahnemann: „Neliečim chorobu, ale človeka, jeho choroba začína v mysli.“ Dosiahnuť želané výsledky si preto vyžaduje individuálny prístup.

Homeopatia využíva princíp liečby podobného s podobným a je spojená s využitím liekov na prírodnej báze, ktoré sa pripravujú z minerálov, rastlín, živočíšnych jedov a ľudských tkanív. Vďaka princípu podobnosti sa tak počas horúcich letných dní osviežime práve teplým čajom alebo kyslou šťavou z citróna bojujeme proti žalúdočnej kyseline.

Lieky využívané v homeopatii pôsobia preventívne, liečebne a rýchlo. Sú vhodné aj pre tehotné a dojčiace ženy a môžu sa kombinovať s inými liekmi. Získavajú sa riedením – potencovaním lieku a používajú sa tak vo veľmi slabých dávkach. Pri užívaní sa nechajú voľne rozpustiť v ústach

1.interentová klinika Klik-Klinik vám prináša možnosť kontaktovať špecialistov na akupunktúru a _homeopatiu__, ktorí vám bezpečne a diskrétne odpovedia na všetky vaše otázky týkajúce sa vášho zdravotného stavu alebo predpísanej liečby._


Odporúčame:

Liečivá sila potravín podľa 5 elementov