3 jesenné nápoje na imunitu, dobitie bateriek a chudnutie

Šéfkuchár Grand Hotela Kempinski High Tatras Tomáš Tejbus pripravil tri zdravé drinky, ktoré počas jesene určite oceníte. Poďte si ich pripraviť s nami.

1. Dobite si baterky: hrozno, broskyňa, žltý melón

Tento drink (smoothie) je skvelou energetickou bombou, keď cítime, že nám dochádzaju sily pri práci alebo inej namáhavej činnosti.

Žltý melón obsahuje veľa vody, zyšuje sústredenosť a uvoľňuje nervový systém. Hroznový cukor sa uvoľňuje do krvi postupne a udržiava nás v dobrej energetickej kondicii, hrozno má zároveň omladzujúce účinky. Broskyňa podporuje činnosť mozgu, odstraňuje únavu a slabosť, dokonca zlepšuje náladu.

2. Porazte prechladnutie: zázvor, mäta, citrón a horský lesný med

Z nasledovnej kombinácie dokážeme doslova vyčarovať elixir proti nachladnutiu či chrípke.

Zázvor (ďumbier), má antibiotické účinky a zároveň obsahuje látky, ktoré nám prehrejú celé telo. Mäta podporuje imunitný system, má antiseptické účinky a odstraňuje bolesti končatín a kĺbov. Citrón je samozrejme obrovským zdrojom vitamínu C a med je veľmi silný proti tvorbe infekcií. Takáto teplá limonáda je skvelým spoločníkom počas dlhých jesenných večerov, osvieži, zahreje a postará sa o pevné zdravie.

3. Chudnite: ananás, grapefruit a limetka

Skvelý fresh džús, ktorý nám dokonca pomôže pri našej snahe stratiť zopár kíl.

Ananás podporuje trávenie a čistí tráviaci trakt, navyše podporuje trávenie bielkovín. Grapefruit pomáha správnemu nastaveniu metabolizmu, má nízky obsah cukru a zároveň podporuje obranyschopnosť organizmu. Limetka nám počas chudnutia doplní vitamin C a príjemne osvieži.


Neprehliadnite:

TOTO všetko by sme mali vedieť o imunitnom systéme

lena33

Na imunitu najmä v chladných mesiacoch je najvhodnejšia prevencia. Keďže bol môj manžel roky chorý a boli sme zúfalý, chcela som vyskúšať naozaj všetko. Raz mu kolega v práci poradil nech vyskúša produkty od Moringy Caribbean, vraj to videl niekde na internete. Povedala som si, že za skúšku nič nedám a oplatilo sa. Doteraz ich užívame celá rodina.