10 skvelých tipov na bleskové omladenie

Čas je nezvratný, ale ruku na srdce, ktorá žena starne s radosťou? Veľakrát je mladistvý výzor ukrytý nie v génoch, či v celkovej starostlivosti, ale aj v malých, ľahkých a cenovo nenáročných trikoch. No a práve na tie sa pozrieme.

Žena v klobúku Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Hustejšie obočie

Ak patríte k tým, ktoré si pred dvadsiatimi rokmi tvarovali vtedy módne ultratenké obočie, mali by ste pozorne čítať. Obočie je asi jediný „porast“ na tele, ktorý vám opakovaným vytrhávaním chĺpkov už nenarastie. A čo s tým, keď všetky mlado vyzerajúce dievčatá sa dnes pýšia hustým obočím? Riešenie sa volá ceruzka na obočie. Zvoľte vhodný odtieň a každé ráno si pomocou ceruzky a kefôčky vytvarujte obočie ala Cara Delevigne.

2. Hydratujte

Nemyslíme vôbec drahé krémy a telové prípravky, ktoré „zaručujú“ omladnutie a ktorých aplikáciou strávite každý deň hodinu. V tomto prípade radšej tú hodinu využite na dlhší spánok a urobíte pre svoju krásu oveľa viac. Všetky tie krémy, ktoré zaručujú, že omladneme o desať rokov, nemajú totiž nijako výnimočné výsledky. Jediné, na čo sú dobré, je to, že hydratujú. To sa však dá docieliť aj bežným krémom, alebo prírodným olejom. Dôležité nie je teda, či sa natierate drahým alebo bežným hydratačným krémom, ale ako často. Pravidelnosť je to, čo je v tomto prípade najdôležitejšie.

Čítajte viac: Koľko krému je akurát?

3.  Vôňa

Verte tomu, alebo nie, ale aj vôňa dokáže veľa. Vyhýbajte sa ťažkým vôňam, tie sú typické pre babičky. Naopak používajte mladistvé a svieže parfumy. Ťažké ružové esencie v parfumoch pôsobia starecky, naopak výťažky z citrusov a tropického ovocia sú veľmi vhodné.

Zdroj foto: Shutterstock.com

4. Líčenie a mejkap

Vyhýbajte sa hrubým nánosom silne krycích mejkapov. Tie sa totiž radi usádzajú v oblasti vrások a zbytočne ich len prehlbujú a zvýrazňujú. Mladistvý vzhľad dosiahnete, keď z mejkapu uberiete a trochu ho „zahrejete“. Obľúbenú čiernu linku skúste vymeniť za tmavohnedú, viečka rozjasnite teplými odtieňmi ružovej alebo béžovej. Ilúziu pevnejšej pokožky viečka vytvoríte tak, že do „brázdy“ na úrovni hornej očnej jamky nanesiete sivý alebo hnedý očný tieň. Dojem väčšieho oka dosiahnete, ak pred aplikáciou maskary nanesiete na spodné viečko bielu ceruzku.

Čítajte viac: S týmito trikmi v líčení budete vyzerať o 10 rokov mladšie

5. Líčka

Keď si predstavíme deti, obyčajne im nechýbajú nevinné ružové líčka. Áno, ružové líčka patria k mladosti. Nezabúdajte preto pri finalizácii svojho mejkapu ani na tieto partie. Ak si nie ste isté vhodným odtieňom, skúste si predstaviť, aký odtieň líc máte, keď vás v zime trochu vyštípe mráz. Áno, práve toto je váš odtieň. Uprednostnite tiež pred púdrovou lícenkou krémovú, ktorá lepšie vyživuje a hydratuje.

6. Napumpujte si pery

Ako starneme, naše telo produkuje čoraz menej kolagénu. Preto aj naše pery sú stále tenšie a tenšie. Metód, ako perám dodať plnosť, je hneď niekoľko, no postačí aj kvalitný lesk na pery s účinkom zväčšenia pier. Najmä tie, ktoré sú na prírodnej báze. Niektoré obsahujú výťažky z mäty priepornej, ktorá spôsobí, že sa pery prekrvia a „opuchnú“.

Zdroj foto: Shutterstock.com

7. Ruky

Najčastejšie prezrádzajú vek. Sú najviac namáhané, a hoci by si to zaslúžili, najmenej sa o ne staráme. Nestačí len pekná manikúra (ktorú považujeme za samozrejmosť), rukám treba dopriať kvalitnú výživu a starostlivosť. Po každom umytí rúk mydlom na ne aplikujte vhodný hydratačný krém na ruky. Ideálne, ak si zvyknete používať krémy s ochranným faktorom po celý rok. Krém na ruky si aplikujte vždy aj pred spaním.

Čítajte viac: Ako sa starať o suché ruky

8. Zuby

Všimli ste si, aké bývajú mliečne zúbky žiarivo biele? Tak, ako k našim predstavám mladosti patria ružové líčka, patria k nim aj biele zuby. Preto neváhajte a pravidelne navštevujte nielen svojho stomatológa, ale aj dentálnu hygienu. Tam vám najlepšie poradia šetrnú bieliacu techniku, či pastu. Ilúziu bielych zúbkov vytvoríte aj odtieňom použitého rúžu. Vyhnite sa všetkým oranžovým alebo hnedým podtónom, naopak, vhodné sú rúže a lesky s modrým alebo červeným podtónom.

Čítajte viac: Týchto 5 potravín vám vyčarí krásny, biely úsmev

Zdroj foto: Shutterstock.com

9. Zmeňte účes

Áno, pripúšťame, zmena účesu nie je práve najlacnejšia a ani desaťminútová záležitosť, ale bez mladistvého účesu to veru nepôjde. Dlhé čierne farbené vlasy azda najviac pridávajú na veku. Ak nechcete v tridsiatke vyzerať ako štyridsiatnička, rozhodne sa im oblúkom vyhnite. Naopak, čím sme staršie, tým by mal byť účes kratší a farebné tóny hrejivejšie. Ak skutočne potrebujete omladnúť za 10 minút vďaka účesu, odporúčame vám tzv. liftingový účes. Vlasy uviazané do pevného chvosta môžu vytiahnuť čelo a vyzdvihnúť poklesnuté očné viečka. Ak vám tento štýl účesu pristane, vyskúšajte ho, funguje skvele.

Čítajte viac: Ako si vybrať správny strih vlasov?

10. Vyspite sa

Pohľad do zrkadla po prebdenej noci v istom veku už nie je vôbec vábny. Preto len jedna malá rada na záver: Ak chcete vyzerať zajtra mlado, poriadne sa dnes vyspite.

Čítajte viac: Toto by ste mali vedieť o spánku

Katarína 1616

Súhlasím s redaktorkou, ale sú to veci, ktoré opísalo veľa ženských časopisov a nič nové pre nás. Kompletnú starostlivosť nájdete vo veľa značkách a dnes už je naozaj výber veľmi veľký, takže sa rozhodujeme podľa konkretného problému, ale aj podľa stavu peňaženky. Já patrím do skupiny podľa peňaženky a preto sa chcem podeliť s Vami o produkty, ktoré sú skutočne za babku ,ale majú veľmi dobrý účinok a efekt je viditeľný. Na tvár používám masky ,ktoré u značky od Skinlite a Purederm sú zhruba od 1 eura až po 5 eur a efekt je okamžitý. Na pery používam balzám na pery prírodnej kozmetiky Boemi. Pretože mám veľmi suchú pleť používám krém (mimochodom 5 eur) s konope od značky Victoria beauty, má neuveriteľný efekt, pretože krásne vyživuje pleť a nemáte to nepríjemné pnutie na tvári. Na vlasy super záležitosť (cena 3,60 eur) balzám s keratínom pre vitalitu suchých a poškodených vlasov od Victorie beauty. Reálne som tieto výrobky odskúšala a sú výborné. Máte aj Vy nejaké tipy, ktoré sú v kategórii pod 10 eur?

mladosť

Mladistvý vzhľad človeka je ukrytý v génoch ale aj v životnom štýle človeka.
Človek ktorý fajčí, spíja sa každý víkend aj mimo neho, je vyprážané, mastné, údené jedlá, nešportuje, nedodržiava pitný režim nemôže očakávať že bude vyzerať v 40tke na 40dsať a nebodaj na 30dsať.