Viete, s čím všetkým vám dokáže pomôcť kokosový olej?

Nie je žiadnym tajomstvom, že kokosový olej má svoje čestné miesto v starostlivosti o vlasy a pokožku, ktorú dokáže zjemniť a dodať jej stratenú pružnosť. Čo všetko však tento olej dokáže?

Kokos a olej Zdroj foto: Shutterstock.com

Zvlhčí vaše suché ruky

Mnoho ľudí sa počas zimy a chladnejšieho počasia sťažuje na suché ruky, ktoré sú na dotyk nepríjemné a drsné. Práve v tomto čase je preto nutné zvýšiť starostlivosť o našu pokožku a venovať jej dostatok hydratácie. Nádobu s kokosovým olejom si môžete položiť pri dres v kuchyni a vždy po umývaní riadov si svoje ruky umyť olejom, ktorý im dodá chýbajúcu vlhkosť. Rovnako účinná je aj nočná kúra – natrite si ruky olejom a natiahnite si na ne ochranné rukavice, aby ste neznížili účinky.


Prečítajte si aj:

Kokosový olej ako pomocník pre vaše vlasy!

2. Rozžiari vašu tvár

Už dlhší čas hľadáte v obchodoch nejaký zázračný rozjasňovač, ktorý by vašej pleti dodal chýbajúci lesk? Nemusíte nikam chodiť, stačí použiť kokosový olej. Po tom, čo ste si na tvár aplikovali vrstvu mejkapu, naneste si malé množstvo oleja na pokožku v oblasti lícnych kostí a uvidíte, ako sa vaša tvár rozjasní.

3. Ako pomocník pri holení nôh

Aj bez holiacich krémov či pien obsahujúcich rôzne chemické látky môžete oholiť svoje nohy, dokonca sa tak ľahko vyhnete podráždenej a suchej pokožke. Kokosový olej má upokojujúce vlastnosti čím pokožku nedráždi, ale ju naopak účinne hydratuje. Vďaka tomu, že sa udrží na pokožke dlhší čas, ju zachováva hebkú a voňavú.

Kokos Zdroj foto: Shutterstock.com

4. Na odlíčenie vašich očí

Vyskúšali ste už mnoho odličovacích prípravkov, no každý z nich vaše oči iba dráždil a ostávala vám po ňom začervenaná pokožka? To nie je správne, a preto by ste mali vyskúšať kokosový olej! Tento účinný olej odstráni aj vodeodolnú špirálu a pokožke okolo očí dodá potrebnú hydratáciu a pružnosť.

5. Môže slúžiť aj ako telový peeling

Je nepísaným tajomstvom, že vlastnoručne vyrobený peeling je mnohokrát účinnejší ako peeling, ktorý kúpite v drogérií. Rovnako to platí aj v prípade kokosového oleja. Na veľmi nízkej teplote roztavte ½ šálky kokosového oleja, pridajte do nej 1 šálku hnedého cukru alebo 1 šálku soli a dobre premiešajte. Ak máte po ruke, môžete pridať aj päť kvapiek esenciálneho oleja pre peknú vôňu. Takto máte hotový peeling, ktorý môžete použiť na celé telo.

6. Ako maska na vaše vlasy

Mnoho kondicionérov obsahuje vo svojom zložení kokosový olej, čo značí o jeho výborných účinkoch na vaše vlasy. Tento olej dokáže preniknúť do vašich vlasov a zabrániť strate bielkovín omnoho účinnejšie ako napr. slnečnicový olej. Z tohto dôvodu sa z kokosového oleja robia zábaly či masky na vlasy, ktoré je nutné nechať pôsobiť niekoľko minút a potom vlasy opláchnuť.


Prečítajte si aj:

Zázračný kokosový olej pre vaše vlasy