14 vecí o sexe, o ktorých počul len málokto

Možno si myslíte, že ohľadom sexu vás už nemôže nič prekvapiť, no nie je tomu celkom tak. Existuje niekoľko zaujímavostí, o ktorých mnoho z vás určite ešte nepočulo.

Sex Zdroj foto: Shutterstock.com

Číslo 1

Priemerný zdravý muž produkuje 300 miliónov spermií v jednej lyžici semena, pričom na oplodnenie jedného vajíčka stačí iba jedna spermia. To znamená, že technicky by spermie jedného muža dokázali oplodniť až 300 miliónov žien na svete.


Prečítajte si tiež:

5 skvelých tipov pre lepší sex

Číslo 2

Ľudia nie sú jediným druhom, ktorý objavil využitie úst počas sexu. Zrejme aj vlci a medvede uplatňujú v praxi orálny sex.

Číslo 3

Počas prvej svetovej vojny členovia britskej tajnej služby MI6 zistili, že spermie by mohli byť použité aj ako neviditeľný atrament. Táto „kvapalina“ nereaguje s jódovou parou, ktorá sa najčastejšie využívala na odhalenie neviditeľného atramentu. Nakoniec sa táto metóda prestala používať, lebo sa zistilo, že staré spermie by mohli byť detekované podľa pachu.

Číslo 4

Samička fretky musí mať sex aspoň raz za rok, inak zomrie. Ak si nemôže nájsť sexuálneho partnera a zostane v teple príliš dlho, jej telo začne vylučovať vysoké hladiny estrogénu, ktorý spôsobuje aplastickú anémiu, čo je smrteľná choroba pre fretky.

Číslo 5

5% svetovej populácie má sex raz denne, kým 20% ho má 3 až 4-krát týždenne. Nie je žiadnym tajomstvom, že s pribúdajúcimi rokmi klesajú čísla, no vždy je to u každého páru individuálne.

Číslo 6

U mužov môže priemerný sex spáliť 1 až 200 kalórií. U žien môže spáliť približne 69 kalórií.

Číslo 7

Ženy, ktoré pravidelne trpia bolesťami hlavy a migrénami, majú všeobecne nižšiu sexuálnu túžbu. Avšak, mali by sa premôcť, keďže orgazmus je výborný na zmiernenie bolesti hlavy.

Číslo 8

Tak ako kýchanie, ani orgazmus nemožno dobrovoľne zastaviť, ak už raz začal. Je to preto, že v oboch prípadoch ide o fyziologické reakcie.

Sex Zdroj foto: Shutterstock.com

Číslo 9

U mužov pod 40 rokov je priemerný čas potrebný k erekcií približne 10 sekúnd. Ak vám to trvá dlhšie, môže ísť o erektilnú dysfunkciu.

Číslo 10

Mnohí z vás určite vedia, že čokoláda je výborné afrodiziakum, no vedeli ste aj to, že vôňa tekvice dokáže tiež stimulovať erekciu zvýšením prítoku krvi do penisu?

Číslo 11

5% žien dokáže mať orgazmus aj počas cvičenia. Tento fenomén bol prvýkrát zaznamenaný v roku 1953.

Číslo 12

Jedna štúdia ukázala, že každú sekundu sa vo svete predá 7 tabliet viagry. Je to pekný príklad toho, že aj s pribúdajúcimi rokmi netreba váš sexuálny život úplne zanedbávať.

Číslo 13

Dve tretiny všetkých mužov a žien sníva o inom človeku, zatiaľ čo má sex so svojím súčasným partnerom. Zvyčajne ide o niekoho, s kým by v normálnom živote nemohli mať sex – napr. celebrity.

Číslo. 14

Vedeli ste, že spermie môžu liečiť depresiu? Obsahujú rôzne chemické látky, ktoré pozdvihujú náladu a navodzujú dobrý spánok.


Prečítajte si aj tento článok:

5 skvelých tipov pre lepší sex